изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:08 EEST
ЦЕНАТА НА ОБЩИНСКИТЕ ЖИЛИЩА В БАЛЧИК СЕ ПОВИШИ С 65 ПРОЦЕНТА    
Новини

Боряна БОЖИДАРОВА:  Корекция в посока завишаване промени оценките, изготвяни от общинската администрация на Балчик за продажба на общински жилища на наематели, настанени по административен ред.



Причините са настъпилите промени на пазара на недвижими имоти и повишаването на данъчните оценки на имотите в град Балчик. С актуализация на корекционните коефициенти към базисни цени на недвижими имоти за първа зона на град Балчик корекционният коефициент се предвижда да стане от 15 на 20, за втора зона - от 10 на 15, а за трета зона - от 8 на 12. Например, пазарната цена на двустаен апартамент в ж.к. "Балик" с площ от 74 квадрата в момента е 8 750 лв., като данъчната оценка от 1 януари е 12 000 лв. С новия коефициент новата цена става малко над 13 000 лв. Друг пример - за тухлен тристаен апартамент от близо 100 квадрата във втора зона, досегашната пазарна цена е малко над 15 000 лв., с новия коефициент оценката се изравнява почти с данъчната и става 23 000 лв.
Средно покачването цената на общинските жилища е с около 65%.
Това се наложи, тъй като оценките, които се изготвяха от общинска администрация, са по-ниски от данъчните, които са завишени от началото на годината. Промените са наложителни, тъй като според закона за общинската собственост продажбата на общински жилища не може да се извършва на цени, по-ниски от данъчните. 

 


Сходни връзки

ЦЕНАТА НА ОБЩИНСКИТЕ ЖИЛИЩА В БАЛЧИК СЕ ПОВИШИ С 65 ПРОЦЕНТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди