изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:58 EEST
НАБЛИЖАВА КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ДЕКЛАРАЦИИ ОТ САМООСИГУРЯВАЩИТЕ СЕ    
ОбществоНа 17 април изтича срокът, в който всички самоосигуряващи се лица трябва да подадат еднократно в офисите на Националната агенция за приходите декларация по образец №6 за дължимите вноски за предходната година, съобщиха от пресслужбата на Териториалната дирекция на агенцията в Добрич.

В нея се попълва сборът от авансово внесени осигурителни вноски или дължимите през предходната календарна година, както и сумите, внесени или дължими при определяне на окончателния размер на месечния  осигурителен доход от таблица №1 и №2 от  декларацията за облагане доходите на физическите лица.
Декларацията по образец №6 се подава всеки календарен месец, след последното плащане на възнагражденията от работодатели, осигурители и техните клонове и поделения, които имат задължение по закон да внасят осигурителни вноски за осигурените при тях лица, с изключение на бюджетни предприятия с централизирано разплащане на задължителните осигурителните вноски.
От 2006 г. декларацията се подава и от самоосигуряващите се. Те я подават еднократно - с попълнени данни за дължимите осигурителни вноски за предходната година. НДТ

 


Сходни връзки

НАБЛИЖАВА КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ДЕКЛАРАЦИИ ОТ САМООСИГУРЯВАЩИТЕ СЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди