изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:42 EEST
Според научно изследване Иисус е ходил по лед    
Новини

Съвкупност от рядкосрещани климатични условия могат да доведат до появата на лед на повърхността на Галилейско море. Много тънък и невидим за окото, той е способен да издържи тежеста на човек. По този начин, считат учените, библейската легенда за това, как Иисус е ходил по вода, действително може да се окаже истина.



Учените разглеждат съвкупност от благоприятни условия - състоянието на водата в северното израелско езеро Кинерет и различни екологични фактори. За това пише научното издание Live Science. Резултатите на това изследване говорят за това, че Иисус действително е можел да мине по повърхноста на езерото.

Учените са изследвали един участък от 10 хиляди квадратни фута, в близост до солените притоци, вливащи се в Кинерет. Според данните на това проучване, е установено, че в северната част на съвременния Израел температурата е падало до -4 градуса по Целзий, по времето на Иисус.

Според учените, благодарение на това понижение на температурите действително може да се образува един участък от плаващ лед, над солените течения при западния бряг на езерото край град Табга. В този град има направени множество археологически открития, свързани с Иисус Христос.

"Ние просто говорим, че уникалното замръзване, вероятно, се случва в този район неколкократно за последните 12 000 години, – пояснява Дорон Ноф, професор по океанография от Университета във Флорида. – Предоставяме на други да решават дали това доказва написаното в Библията".

Ноф предполага, че за последните 120 века вероятността от появата на подобна съвкупност от условия в езерото Кинерет е 1 към 1000. Но по времето, когато по тези земи е живял Иисус Христос, подобен плаващ лед може да се образува веднъж на всеки 30-60 години. По мнениe на учените, този лед би бил почти невидим.

"При сегашните климатични условия шансове за възникване на подобен лед са нищожни, – признават учените. – Или това е възможно веднъж на 10 000 години".

Подробното изследоване е публиковано в априлския брой на Journal of Paleolimnology.

http://entertainment.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Според научно изследване Иисус е ходил по лед | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди