изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:08 EEST
КРАДЕН ТРАКТОР - ОТКРИТ В ДВОРА НА БИВШИЯ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ДОБРИЧ    
Новини

Обявен за издирване преди 6 месеца краден трактор К 701 бе открит в двора на бившия областен управител на Добрич Иван Иванов при спец полицейска акция преди няколко дни, научи НДТ от отлично осведомени източници. Официална информация от РДВР няма.



 

Заради дългове миналата година Земеделска кооперация “Утро” в Тервел, с председател Красимир Прокопов, била обявена в ликвидация. Образувано е изпълнително дело № 60. С постановление от 17.05.2005 година съдия-изпълнител Вълчо Ненчев налага запор на имуществото на кооперацията. Основни кредитори са ЕТ “Агрома”, ЕТ “Пети-Розиян Енчев” и фирмата на ексобластния ЕТ “Иван Иванов-ЕКО”. На 29.06.2005 година е направен пълен опис на движимото и недвижимо имущество на кооперацията – три сгради, техника и селскостопански машини. Сред тях са въпросният трактор К 701 и осем корпусен плуг. Според вещото лице Д. Бонев, тракторът е оценен за 21 350 лева, плугът – за 1 800 лева. Кредиторите изразили съгласие с оценката на цялото имущество на кооперацията.

До насрочване на търга за разпродажба през есента, съдия-изпълнителят назначил фирма “Охрана и банков сервиз” ООД да пази техниката и сградите. Търгът за движимото имущество бил насрочен от 10.10 до 10.11.2005 година.

На 14 октомври председателят на кооперацията Прокопов, който странно защо е назначен за ликвидатор, отива при пазачите и им съобщава, че с разрешението на съдия-изпълнителя трябва да вземе трактора и плуга, за да оре в градината на домакина на кооперацията в село Войниково. Трактористът Георги Добрев изкарва трактора и повече никой не го е виждал. Съдия-изпълнителят установява липсата на 17 ноември. Веднага сезира прокуратурата. Образувано е дознание в РПУ-Тервел за кражба. В показанията си пред съдия трактористът Добрев обяснява, че когато с Прокопов пристигнали във Войниково, от автомобил изскочили двама мъже, качили се на трактора и го подкарали към село Кочмар. Версията на председателя Прокопов е съвсем различна. Пред дознанието той казва, че във Войниково се оказало, че тракторът няма нафта. Двамата с тракториста се върнали за гориво и когато отново пристигнали в селото, от машината нямало и следа.

В продължение на близо 6 месеца ченгетата търсили упорито откраднатия трактор. Оказало се, че през цялото време той е бил скрит в базите на Иван Иванов в селата Тригорци и Царичино. На 31 март, със заповед на съдия от Балчишки районен съд, полицаи от РПУ-Балчик извършват обиск и откриват откраднатата техника в базата на Иванов в Царичино. Тракторът бил със свалени регистрационни номера, но по фабричните номера се установило, че това е точно откраднатият трактор.

Вчера Иван Иванов и механикът му бяха разпитани пред съдия в Тервел. Пред журналисти екс-областният управител обясни, че тракторът е бил при него на съхранение - с разрешението на съдия-изпълнителя. “Води се разследване за тази кражба. Сезирал съм прокуратурата. Това, което твърди Иван Иванов, не е вярно,” каза пък съдия-изпълнителят Вълчо Ненчев. НДТ

 


Сходни връзки

КРАДЕН ТРАКТОР - ОТКРИТ В ДВОРА НА БИВШИЯ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ДОБРИЧ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КРАДЕН ТРАКТОР - ОТКРИТ В ДВОРА НА БИВШИЯ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2006-04-07 @ 11:24 EEST
   Как можеш да станеш областен управител ,ако на си хйдутин?
КРАДЕН ТРАКТОР - ОТКРИТ В ДВОРА НА БИВШИЯ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2006-04-08 @ 02:37 EEST

Спец полицейска акция!

Че то и децата знаят кои са крадците и мошенниците!

Следващият път като търсят нещо,полицаите ще имат по-голям успех само да попитат обикновенните граждани.Няма нужда от много фойерверки и патърдия.

Имена много,просто почнете от всички бивши и настоящи кметове и депутати,бизнесмени и мафиоти.

Вероятноста да сгреши полицията е 0.00001 %.

Да не забравяме списъкът на бизнесмена Кехайов също!

Той е много показателен.

Нека не забравяме,че има и общински съветници.

Нали искаме добър живот-време е да дадем отговори на някои въпроси,седящи отдавна на дневен ред.

Белите почват от горе,не от отрудените ни родители,които нямат пари да си платят тока и водата.

Там търсете господа полицаи,Вие сте ни приятели,деца и роднини.

Крайно време е да се размърдаме и се опитаме да оправим тази държава,а с това и нашият живот.

Стига са ни притискали в ъгъла и са се гаврили с нас!

Време е!

КРАДЕН ТРАКТОР - ОТКРИТ В ДВОРА НА БИВШИЯ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2006-04-08 @ 11:49 EEST

  Ако почнат да търсят, те от къщите на колегите и началниците

си няма да излизат и ще имсе огънат коловозите от товарене на

краденото на ТИР.

   Да ама сбогом на келепира,да не са луди?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди