изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:04 EET
В ДОБРИЧ ОТКРИХА ОБЛАСТНА ПРОБАЦИОННА СЛУЖБА    
Новини

В Добрич официално вчера бе открит офисът на Областната пробационна служба. В нея ще работят 16 служители, като до момента са назначени 8. Началникът Гичо Гичев заяви пред медиите, че 164 души са осъдените към момента на пробация в Добричка област, като стотина от тях са от областния център.



Иван Попов от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерство на правосъдието сподели, че наказанието "пробация" се налага за предимно "леки" престъпления и е с максимален срок на действие до 3 години. Пробацията означава обществено наказание чрез полагане на обществено полезен труд върху обекти, които са с поне 50 процента държавно участие. "Над 5 000 души в страната изтърпяват наказание пробация. Само 7 от тях излежават ефективно присъдите си в затворите, заради системно неизпълнение на пробационните мерки. Имаме 70 души, които са изтърпели по-тежки присъди и остатъкът от наказанието им е пробация" - каза още Иван Попов. Той допълни, че в страната има 28 областни пробационни служби, чийто щат е 500 души. Тази година са отпуснати още 90 бройки. До момента са назначени 370 служители, които преминават през строг подбор по Закона за МВР. Те трябва да не са осъждани, да са с високи морални качества, физически и психически здрави. 

 На пробация могат да бъдат осъдени заловени да шофират след употреба на алкохол, за неизплащане на издръжка, както и за други нарушения. Най-често изтърпяващите наказания работят като чистачи, в озеленяването, в залесяването и на други места.

 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ ОТКРИХА ОБЛАСТНА ПРОБАЦИОННА СЛУЖБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди