изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:04 EET
ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ ЕСЕКС ЩЕ ПОСЕТИ ДНЕС ДОБРИЧ    
ОбществоДелегация от графство Есекс, Великобритания ще посети днес Добрич, съобщи за НДТ кметът Детелина Николова.

На среща в общината ще бъде проведен разговор за областите, в които Есекс и Добрич могат да си сътрудничат. Добричката община е предложила няколко области за съвместна дейност - селско стопанство и биотехнологии в тази област, развитието на технологичен бизнеспарк в Добрич, разработване на съвместни проекти при усвояването на средствата от структурните и кохезионния фонд. Очаква се делегацията да е шестчленна, като представителите на графството ще бъдат със семействата си.
Разговорите с представители на Есекс са започнали още по време на посещението на Детелина Николова във Великобритания. Както НДТ писа, през седмицата кметът на Добрич бе включена в делегация, водена от президента Георги Първанов. По време на визитата Детелина Николова е имала специална програма. Тя е посетила Есекс. Там се е запознала с екипа на Агенцията за развитие и възобновяване на Есекс и с направленията на дейността й. "Агенцията се занимава с регионално икономическо развитие, основният принцип в политиката й е изграждането на публично-частни партньорство" - разказа за НДТ Детелина Николова. По време на визитата си тя е имала официална среща с председателя на Областния съвет на Есекс и заместника му, който днес ще бъде в Добрич. В срещата са участвали и представители на Областния съвет, които се занимават с околната среда, разделното събиране на отпадъците и превенцията на аварии, бедствия и катастрофи. Изразено е било желание за сътрудничество с община Добрич и Националното сдружение на общините в Република България.
По време на визатата си Детелина Николова е посетила Технологичен иновационен център. Той бил изграден с решение на община Есекс, първите две години щял да бъде на общинска издръжка, а после - на собствена. Целта на центъра била да реновира сградата на старо училище  и да я превърне в място с офиси за развитие на бизнесидеи. Там всички граждани, които имат бизнесидеи получавали техническа и логистична подкрепа. Офисите се отдавали под наем. Центърът отворил врати  през януари, вече около 30 процента на офисите били заети. Търсели се допирни точки между отделните фирми, специалистите предоставили на собствениците им плана за развитие на областта и им съдействали при осъществяването на контакти с други големи фирми извън Есекс.
В последния ден от визитата си във Великобритания Детелина Николова се е включила в делегацията на президента Георги Първанов. Тя е посетила лондонския театър "Гоуд", Британския музей и други забележителности. НДТ    

 


Сходни връзки

ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ ЕСЕКС ЩЕ ПОСЕТИ ДНЕС ДОБРИЧ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ ЕСЕКС ЩЕ ПОСЕТИ ДНЕС ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2006-04-08 @ 03:29 EEST

Те англичаните обичат да ходят и гледат!Още повече като е без пари  на чужда сметка!Иначе представата им за България е евтинийка,ниско качество на услуги,лоша инфраструктура и много,много мафия!Повече от половината като се приберат от почивка в България,започват да се оплакват от крадци,врачки,оракули и проститутки!И естественно-задължителната диария от българската храна и вода!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди