изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:27 EEST
Союз се приземи успешно    
По светаКапсулата Союз с трима астронавти от Международната космическа станция /МКС/ се приземи успешно в казахската степ, предадоха осведомителните агенции.
С нея на Земята се завърнаха руснакът Валерий Токарев, американецът Уилям Макартър и първият бразилски космонавт Маркус Понтес.


Представители на руския Център за управление на полетите съобщиха, че приземяването на космическия апарат е преминало по план. Тримата астронавти се чувстват добре. Те са донесли проби и записи с резултатите от изследвания, проведени на МКС. Токарев и Макартър прекараха в орбита 190 денонощия. Понтес пристигна на станцията на 1 април заедно с 13-ият екипаж на станцията - руснака Павел Виноградов и американеца Джефри Уилямс.

В същото време Американската агенция за аеронавтика и космически изследвания (НАСА) няма да успее да създаде нов космически кораб до прекратяването на полетите на совалките. Това заяви директорът на агенцията Майкъл Грифин.
“Няма да сме готови да пуснем нашия нов кораб към 2010 г., когато совалките вече ще са извадени от експлоатация и в промеждутъка отново ще разчитаме на руските колеги, за да летим до Международната космическа станция (МКС)“, цитира Интерфакс думите на Грифин. САЩ разработват пилотиран изследователски кораб, с който ще може да се извършват полети до МКС, а също отвъд пределите на земната орбита. С такъв кораб, който ще замени совалките, ще може да се предприемат полети до Луната.

http://it.dir.bg

 


Сходни връзки

Союз се приземи успешно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.63 секунди