изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:19 EEST
Отлюспиха Надежда от СДС    
Политика ХVІ Национална конференция на Съюза на демократичните сили се проведе в НДК. Целта на форума, който е работен, а не отчетно-изборен, бе да се приемат промени в устава и цялостната политическа програма на партията.


Една от промените в устава бе отпадането на текста, който даваше право на бивши председатели на СДС да присъстват на заседанията на Националния изпълнителен съвет. Според предишния устав бивши председатели, премиери и президенти, които са членове на СДС, участват по право в заседанията. Една от засегнатите при тази промяна бе бившият председател на СДС Надежда Михайлова.
Тя окачестви поправката като страх от страна на ръководството в НИС да има различно мнение от това, което се заявява официално, “което за мен не е израз на демократичност и в никакъв случай не отговаря на онова, което се заявява”, допълни Михайлова.
“Който иска да стои, си стои, който иска да напусне, си напуска. И досега тези лица не са имали право на глас в НИС”, заяви Филип Димитров и обясни, че старият текст е бил жест към Иван Костов, който обаче не е дал резултат, тъй като не е спомогнал сериозно против разцеплението на сините.

Агенция "Фокус"
Изгониха Надежда Михайлова от НИС на СДС

16-ата Национална конференция на Съюза на демократичните сили (СДС) прие новия устав на партията, предаде репортер на Агенция “Фокус”. С това гласуване отпадна текстът, който даваше право на бивши председатели на СДС, като Надежда Михайлова, да присъстват на заседанията на Националния изпълнителен съвет (НИС). Според предишния устав бивши председатели, премиери и президенти, които са членове на СДС, участват по право в заседанията на НИС.
Друга промяна в основния текст на синята партия засяга членската маса на СДС. Въвежда се терминът “съмишленик” вместо досегашното “симпатизант”. Без да плащат членски внос, съмишлениците имат право да участват във вътрешнопартийните събрания и да бъдат избирани в местните и националните структури на СДС. Съмишленикът дори има право на глас при реденето на партийните листи и при издигането на кандидатите за президент.
Основни структури на СДС вече не са клубовете, а общинските организации. Областните съвети имат вече само координационни функции. Намалява се и представителността на националните конференции, като те не трябва да наброяват повече от 900 делегати.


Агенция "Фокус"
Промяната в устава на СДС показва доколко партията е демократична организация, заяви Надежда Михайлова

Промяната в устава на СДС, според която бивши председатели на партията
не могат да присъстват на заседанията на Националния изпълнителен съвет (НИС), е ясен знак за това накъде върви Съюзът на демократичните сили. Така коментира пред Агенция “Фокус” промяната в устава бившият лидер на СДС Надежда Михайлова.
Според нея промяната показва до каква степен СДС отговаря на това, което е заявил председателят – че бил демократична организация.
“Защото самите думи на Петър Стоянов, че партията трябва да се отвори към бивши членове на БСП, да работи с тях, както виждам, те са вече и в ръководството на партията. Знаете, че Елеонора Николова, беше казано и по време на конференцията и преди това, че е била бивш член на БСП. Навремето в ръководните органи на СДС не можеха да членуват хора, които са били в ръководствата на други организации”, допълни Михайлова.
Тя коментира още, че самият факт, че уставът се приема с подобна поправка, означава, че ръководството на партията се страхува в НИС да има различно мнение от това, което се заявява официално, което за мен не е израз на демократичност и в никакъв случай не отговаря на онова, което се заявява.
 


Сходни връзки

Отлюспиха Надежда от СДС | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Отлюспиха Надежда от СДС
Автор: Anonymous да 2006-04-09 @ 14:19 EEST
   Ей дойде 9 - Септември и за СДС.
Отлюспиха Надежда от СДС
Автор: Anonymous да 2006-04-09 @ 16:57 EEST
kwo stana ma kaka, maj ti biha 6uta ja ela na selo da nau4i6 doditaka na ezik-nali stawame ewropejci

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди