изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:52 EEST
ДСБ очакваше, че комисарят Оли Рен ще заговори за предпазна клауза    
ПолитикаСофия. ДСБ очакваше, че комисарят Оли Рен ще заговори за предпазна клауза и затова, че България няма да бъде приета като пълноправен член на Европейския съюз, а като член със санкции. Това заяви председателят на ДСБ Иван Костов в предаването “В десетката” по бТВ.

Той обясни, че съвпадението на позицията на ДСБ с тази на Брюксел е резултат от внимателното наблюдение на България: “След приемането ни в НАТО България е в сферата на гарантирането на сигурността на НАТО-вските служби за сигурност, включително и на европейските. Така че нещата, които се виждат от страна на опозицията, лесно се виждат от страна на ЕС.” По думите му, Държавна сигурност, “която създаде организираната престъпност”, стои зад БСП, НДСВ и ДПС и това не е тайна за Европа. Относно позицията на дясната партия за Турция и нейното евентуално членство в ЕС, Костов поясни, че съседката ни си е позволила през 2001 година активно да се включи в изборите в България и да накара със заплахи хиляди български турци да гласуват, което е “груба политическа намеса във вътрешните работи на една съседна държава и е недопустимо, ако Турция ще става европейски член”. Запитан на какво се дължи напредъкът на Румъния и изоставането спрямо нея на България, лидерът на ДСБ изтъкна като основна причина факта, че в Румъния никой вече не стои над закона. “В Румъния има ясна политика на изтласкване на служителите и сътрудниците на “Секуритате” в страни от обществения и политически живот. В България те са вътре в политически живот и медиите”, каза още Костов. Друга причина според него е това, че в Румъния има дясно реформистко правителство и десен, реформистки настроен президент, а България ги няма. Иван Костов коментира и “Атака”, определяйки ги като “руско протеже”. Относно Сдружение ГЕРБ, синият лидер бе категоричен, че въпреки провеждането на политика срещу бившата комунистическа партия, те ще отнемат избирателите от демократичния вот и ще ги прибавят към вота на БСП.

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

ДСБ очакваше, че комисарят Оли Рен ще заговори за предпазна клауза | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди