изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:20 EEST
Френският президент анулира Закона за първото назначение    
По света7 април е последният ден на преговорите между управляващата партия на Франция с профсъюзите по проектозакона за първото назначение. Организациите на работодателите призоваха към компромис, за да се избегне сериозен удар върху френската икономика.

Президентът Жак Ширак анулира оспорвания Първи договор за наемане на работна ръка (CPE). Той отправи молба към управляващия Съюз за популярно движение(Union for a Popular Movement - UMP) да предложи друг проектозакон след консултация с лидерите на масовото протестно движение.

"Профсъюзът за полулярно движение" се консултира интензивно в продължение на три дни с профсъюзни асоциации и студентски групи, за да реши какво да бъде съдържанието на новия закон.

Според всички участници в публичния дебат във Франция протестите на студентите ще нанесат сериозни вреди на френската икономика.

"Трябва да направим всичко възможно да сложим край на кризата, която струва скъпо на страната ни", заяви пред телевизия France 2, Лоранс Парисо, лидер на асоциация MEDEF.

Авторитетът на френския премиер Доминик дьо Вилпен пострада изключително много в резултат на конфликта. Неговите шансове да спечели президентските избори в момента са минимални, въпреки че той преосмисли позицията си относно проектозакона, отбелязва Франс прес. Отговорността за излизане от кризата бе поверена на неговия влиятелен политически враг, лидерът на UMP и министър на вътрешните работи на Франция Никола Саркози.

Студентите във Франция стачкуват вече два месеца, за да окажат натиск върху правителството. Профсъюзите и многобройните студентски движения заплашиха да продължат масовите протести, ако до края на седмицата не се анулира закона.Той позвоява работодателите да могат да наемат работници под 26-годишна възраст за пробен срок от две години, като по всяко време ще могат да прекъсват договора без да дават обяснения.

Според социологически проучвания около 70% от французите са против приемането на закона. В продължение на два месеца профсъюзите и студентите успяха да привлекат милиони хора в протестите си.

http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Френският президент анулира Закона за първото назначение | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди