изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:25 EEST
18 ХИЛ. АВСТРИЙСКИ ПЕНСИОНЕРИ СЕ СРЕЩАТ В АЛБЕНА    
ТуризъмЗа курортни дестинации на пролетната среща 2006 г. от Съюза на пенсионерите Австрия и принадлежащият към него туроператор Сеньоренрайзен тази година бяха избрани отново Перлата на българското Черноморие - Албена, и гръцкият курортен остров Крит

Участниците на тазгодишната среща от федералните области Бургенланд, Кернтен, Горна Австрия и Виена ще посетят българското Черноморие в курорта Албена. Ваканционните селища на о-в Крит Херсонисос, Малия и Амудара ще бъдат почивните места за възрастните посетители от федералните области Долна Австрия, Залцбург, Щайермарк, Тирол и Форалберг. Общият брой на участниците в Пролетна среща 2006 от цяла Австрия ще бъде около 18 000 пенсионери. Днес в Албена пристигат първите гости - 700 души. Австрийските гости ще бъдат настанени в хотелите "Лагуна Бийч", "Лагуна Гардън", "Добруджа". Всяка седмица до 18 май ще пристигат по 1 300 туристи. В програмата им тази година са предвидени концерт всяка сряда във вариете-театър "Албена". Екскурзиите им ще включват разходки до Несебър, Балчик, Варна, селски туризъм.

Пролетна среща - единствена по рода си в цяла Европа

Преди повече от 30 г. Съюзът на австрийските пенсионери започва да организира почивни екскурзии за отделните му групи по места от цяла Австрия. Първата среща се е състояла от около 500 участници, а пътуването е било с автобус до местността Каорле /Италия/. Чрез създаването на собствен туроператор "Сеньоренрайзен", съюзът успява с нарастващ професионализъм да разшири предлаганите оферти за туризъм, свободно време и видове забавления. Днес тези "пролетни срещи" представляват големи туристически мероприятия, за които се наемат самостоятелни чартърни полети на ротационен принцип. В дните на отлитане и пристигане потокът от туристи достига до 4000 души. "Пролетната среща на пенсионерите" е единствена в Европа с такъв обем туристи и ежегодно привлича изключително вниманието на страните-домакини в периода на пред- и следсезонни месеци.
По време на цялата операция за Крит и Албена са ангажирани около 430 екскурзоводи на Съюза на пенсионерите, а броят на сътрудниците по места е около 180 души общо. Оборотът на операцията възлиза на около 12 млн. евро.

 


Сходни връзки

18 ХИЛ. АВСТРИЙСКИ ПЕНСИОНЕРИ СЕ СРЕЩАТ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди