изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:53 EEST
КАМПАНИЯ В СТРОИТЕЛСТВОТО ЩЕ ПРОВЕДЕ ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА    
ОбществоНационална кампания "Осигуряване на безопасността на труда и осъществяване на трудовите правоотношения при изпълнение на строителни и монтажни работи" стартира на 15 април.

 Тя ще се проведе и в Добричка област, съобщават от дирекция "Областна инспекция по труда". От там обясняват, че с подобряване на климатичните условия тези дейности набират скорост и много често участниците допускат грешки. Нарушаването на правилата за безопасна работа в строителството понякога водели до тежки и фатални последици. От дирекцията коментират, че всяка злополука в строителството е резултат от липса или формално провеждане на обучения, инструктажи, на грубо нарушаване на правилата за безопасност.
Кампанията ще се проведе на два етапа. През първия - от 15 април до 15 май, ще бъдат проверявани обекти на територията на Черноморските общини. През втория етап специалистите от ДОИТ ще посетят строителни фирми в останалите общини от Добричка област и ще осъществят последващ по дадените през първия етап задължителни за изпълнение предписания. Целта на кампанията е да се провери безопасността на труда, спазването на новите изисквания за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд при изпълнение на строителни и монтажни работи, осъществяването на трудовите правоотношения. Ще се акцентира на спазването на специалните изисквания при разрушаването на строителни материали, които съдържат азбест.
Проверките ще бъдат провеждани с максимална взискателност и безкомпромисност, уверяват от ДОИТ. Ще бъдат спирани необезопасени обекти, машини и съоръжения, ще се отстраняват   лица, които не са обучени или инструктирани за извършваната от тях работа. Ще бъде търсена административно-наказателна отговорност от участниците в строителния процес, които не са изпълнинили задълженията си за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд  и от лицата, които нарушават създадените правила за безопасност. НДТ

 


Сходни връзки

КАМПАНИЯ В СТРОИТЕЛСТВОТО ЩЕ ПРОВЕДЕ ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди