изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:06 EET
ОБЩИНСКИ КМЕТОВЕ ПОТЪРСИХА СЪДЕЙСТВИЕТО НА МИМА ВАСИЛЕВА    
ПолитикаПриемен ден проведе вчера в община Генерал Тошево народният представител от НДСВ от Добричка област Мима Василева.

 Тя се срещна с кмета Димитър Михайлов и председателя на Общинския съвет Недко Марчев. По време на срещата, а след това и на приемния ден с граждани, г-жа Василева обсъди въпроси, свързани с ниското ниво на комуникационната система, поддържането на материалната база в учебните заведения, високия процент на безработицата, състоянието на болничната и доболничната помощ, повишаване квалификацията на трудещите се и т. н. На гражданите бе обяснено, че НДСВ е инициирало дискусия по проблемите на здравеопазването, в която са включени 8 главни теми. Целта е да се осигурят възможности на ниво коалиционно правителство за решаването на съществуващите трудности в здравната система, като се погасят задълженията на болниците и се преструктурира болничната и доболничната медицинска помощ.
Мима Василева, която е член на Постоянните парламентарни комисии по труда и социалната политика и за жалби и петиции на гражданите, пое ангажимента да проучи възможностите за откриване на Дом за стари хора на територията на Генерал Тошево. Димитър Михайлов и Недко Марчев поставиха въпроса за възможностите за дофинансиране на ремонта и санирането на сградата на професионалната гимназия по земеделие "Тодор Рачински". Мима Василева съобщи, че Министерството на образованието и науката ще отпусне 270 000 лева за тази дейност за девет държавни училища в Добричка област. Около 30 000 лева от тях ще бъдат за ремонта и санирането на сградата на земеделската гимназия в Генерал Тошево. Народният представител пое ангажимента да проучи пред кои други фондове и министерства може да се кандидатства за отпускане на финансови средства за такива дейности. Друг много важен ангажимент, който пое Мима Василева, бе периодично да се среща с граждани от общината, за да спомага при решаването на съществуващите проблеми.
Съдействие от народния представител потърси председателят на структурата на КНСБ в община Генерал Тошево Спас Костадинов. Той разказа, че е внесен проект в Министерството на земеделието и горите, касаещ развитието на пчеларството в района. Целта е да се проведе обучение на желаещи да се занимават с пчеларство. Проектът предвиждал те да започнат собствен бизнес и да се самонаемат. Така ще бъде намалена и безработицата в общината. Народният представител Мима Василева пое ангажимента да ускори движението на проекта.
Мима Василева проведе вчера среща и с кмета на община Добричка Петко Петков. На срещата присъства и областният координатор на НДСВ д-р Георги Желев. Петко Петков информира народния представител, че на предстоящата сесия на Общинския съвет предстои да бъдат определени цени за продажба на общинска земя на територията на общината. Процедурата стартирала, тъй като имало заявен интерес към покупка на общински земи, особено в селата от крайморския район. Кметът сподели проблема с водоснабдяването в някои селища и поиска съдействие от Мима Василева за дофинансиране при оборудването на сондажи в селата Лясково, Камен, Житница и др. Петко Петков очерта и още един проблем на общината - инфраструктурата, и най-вече пътищата от второкласната и третокласната пътна мрежа. Кметът на община Добричка благодари на Мима Василева, че е първият народен представител от този мандат, които проявява интерес към проблемите на общината и заявява желание да помогне при решаването им.  НДТ

 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ КМЕТОВЕ ПОТЪРСИХА СЪДЕЙСТВИЕТО НА МИМА ВАСИЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди