изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:30 EET
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностСофия. Във Второ РПУ подава жалба за извършен грабеж 25-годишният А.С., водач на товарен автомобил ”Мерцедес”, превозващ стока на столична фирма. Според А.С. товарната кола била нападната от двама непознати на ул.”Резбарска”, които отвличат мерцедеса и водача в неизвестна посока.

Стоката на стойност около 60 000 лева била разтоварена от нападателите, които по-късно изоставят мерцедеса и шофьора до кооперация в ж.к.”Банишора”. По случая във Второ РПУ е образувано дознание, а по него започват разследване криминалисти от СДВР. В процеса на оперативно-издирвателните действия криминалистите установяват, че А.С. е съчинил “отвличането” след предварителна уговорка с криминално проявения С.В./37 г./, по прякор “Тулумбата”, за да могат в престъпен сговор да присвоят превозваната стока. А.С. прави пълни самопризнания по случая пред съдия, а обявеният за общодържавно издирване негов съучастник С.В. е задържан на 6 април в столицата. Двамата са предадени на следствените органи по образувано следствено дело, като на Тулумбата е наложена и мярка за неотклонение “парична гаранция”. Друг водач на товарен ”Скания” с пазарджишка регистрация подава жалба в Първо РПУ за извършена му кражба “в движение” на кашони със стока, когато преминавал през столичния кв.”Христо Ботев”. По случая също е образувано дознание. Полицейските служители установиха, че кражбата е извършена от известния на МВР Д.Х./19 г./, осъждан, живущ в същия квартал, на който е наложена постоянна мярка “задържане под стража”. Крадец бе разкрит и от служители на Четвърто РПУ след подадена жалба от столичанка с жилище на бул.”Черни връх”. П.Ц./31 г./, криминално проявен, който в момента се издирва от полицията, отмъкнал от жилището телевизор, мобилен телефон и вещи. Дознание в Пето РПУ е образувано срещу неговия “колега” Х.Т./26 г./, от Пирдоп, също криминално проявен, който проникнал в къща в кв.”Левски-В” и откраднал бормашина, флекс и инструменти. Гастрольорът е заловен от служители на РПУ, наложена му е мярка за неотклонение “подписка”. Бързо полицейско производство в Трето РПУ е образувано срещу друга гастрольорка-бургазлийката В.А./26 г./, заловена от полицейски патрул непосредствено след извършена кражба на златни накити от магазин в подлеза на ЦУМ. В.А. е задържана за 24 часа в ареста на РПУ, след което и е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция”.
През изминалото денонощие на територията на столицата са регистрирани от полицията 10 криминални престъпления, а от служители на СДВР и РПУ са разкрити извършителите на 22 криминални деяния. Образувани са и 8 бързи полицейски производства за груби нарушения на обществения ред, за нанесени побои след възникнали скандали пред заведения и за шофиране след употреба на алкохол.

Пазарджик. Служители на РПУ-Пещера заловиха трима, организирали нелегален подвижен пункт за изкупуване на цветни метали. Вчера при проведена полицейска операция униформените спрели лек автомобил «Лада» с ремарке. При извършената проверка е изяснено, че пътуващите русенци К.Ч./35 г./, Г.В./31 г./ и столичанинът В.Й./40 г./ изкупували цветни метали в района на Пещера без да притежават необходимия лиценз. «Триото» е задържано с полицейска заповед за срок от 24 часа. Образувано е полицейско производство, а работата по случая продължава.

Плевен.  Трима пияни шофьори засекли плевенските полицаи вчера. През нощта в с. Ленково служители от РПУ-Гулянци установили, че Ц. К. – 42 годишен от селото шофира “ВАЗ” с 3.39 промила алкохол в кръвта. По случая е образувано бързо полицейско производство. Около 20:40 часа в село Търнене е спрян за проверка водачът на автомобил “Датсун”. Установило се, че 27-годишният В.М. от същото село управлява с 1.44 промила алкохол в кръвта. Срещу нарушителя е образувано бързо полицейско производство. Служители от Второ РПУ в Плевен засекли в района на бензиностанцията “Генимекс” – Долни Дъбник и друг пиян водач. При проверка на управляващия лек автомобил “ВАЗ” А.С. 22 годишен от село Крушовица, се установило, че той е седнал зад волана с 1.39 промила алкохол в кръвта. Образувано е бързо полицейско производство.

Монтана. 21-годишен ломчанин втори път за едно денонощие попада в обсега на органите на реда за кражби. Между 7 и 10 април неизвестен проникнал в дома ва 50-годишен мъж от Лом  и отнел над 100 нафта, два електромотора и други вещи. Криминалистите влизат в следите на  криминално проявения  О.В. /21 г./ от града. Иззети са веществени доказателства и по случая е образувано дознание. След освобождаването му вчера, днес, половин час след полунощ екип на автопатрул от РПУ-Лом отново заловил О.В. докато точел нафта от цистерна в двора на същия частген дом. Задържан е за 24 часа в ареста на ТСО. Образувано е бързо полицейско производство. 

Ямбол. Полицаи от РПУ разкриха въоръжен грабеж на 165 лева от магазин на ул. “Г.С. Раковски” в града. Авторът Н.П.е на  32 години от Сливен и при задържането му съдействие е оказано и от  служители от РДВР – Сливен. На 24 февруари около 15 часа неизвестен тогава мъж влязъл в магазина и насочил газов пистолет срещу служителката. Заплашил я, взел оборота и избягал. Вчера Н.П. е задържан в ареста на РПУ – Ямбол. По случая е образувано дознание.
Вчера бе разкрито и противозаконно отнемане на лек автомобил “Пежо-405” от гараж в к-с “Васил Левски” в Ямбол. Извършител е непълнолетният син на собственика на колата. Молбата за издирване на автомобила е подадена от баща му на 10 април, т.г. Тийнейджърът е задържан снощи около 2 часа с още четирима непълнолетни в близост до СПТУ по Автотранспорт, при разпределяне на крадени цигари, запалки  и хранителни продукти от магазин в к-с “Златен рог” в града. По случая е образувано следствено дело.
 
Благоевград.
Успешни акции срещу наркоразпространението проведоха вчера служители на РДВР–Благоевград. При акция на улица “Пирин“ в Петрич  дежурен автопатрул от местното РПУ задържа двама, единият от които изхвърлил на тротоара три опаковки от фолио с кафяво прахообразно вещество. Служителите установили, че в опаковките има приготвени четири дози с тегло 1 грам. При направения тест веществото реагирало положително на хероин. Двамата петричани Д. Н. /27 г./ и Н. К. /24 г./, са задържани със заповеди за 24 часа, а по случая е  образувано полицейско дознание. Пак вчера, около обяд при претърсване в частен дом в с. Беласица, са открити и иззети 40 грама ситно смлян канабис, увит в хартия. Наркотикът е открит под дюшек в стая обитавана от А. Т. /19 г./ от същото село. Образувано е полицейско дознание и по този случай. В Благоевград полицейски служители откриха в апартамент в ж.к. “ Ален мак ” пет дози хероин. Проверката е извършена в дома на 21–годишната Г.М. от Благоевград около 15 часа. В РПУ – Благоевград е образувано полицейско дознание.
Сигнал от граждани за забелязан въоръжен вдигна на крак полицаите от РПУ в областния град. Към 20 часа вчера анонимен глас съобщил, че в района на помощното училище в Благоевград се разхожда въоръжен с пушка млад мъж. Незабавно към мястото се отправил дежурен автопатрул, който задържал пред входа на сградата 24–годишният И. П. от града, въоръжен с ловна пушка и шест патрона. той носел със себе си и сгъваем нож, които по–късно са предадени с протокол. Оръжието не е използвано. Нарушителят е задържан със заповед за 24 часа , а работата по случая продължава.
Служители на РПУ–Петрич работят за разкриването на кражба от пощата в с. Беласица. Вчера управителката на клона Р. П. /45 г./ от с.Мендово, съобщила, че предната нощ е взломена решетка на пощенския клон в селото и е извършена кражба на винетки, ваучери и пари на обща стойност около 4500 лева. Води се дознание но случая. Двама мъже са  задържани в ареста на РПУ-Асеновград за 24 часа след извършена от тях кражба.

Пловдив. Вчера са откраднати 10 метра магистрален телефонен кабел от трасето между пощата и телеугоителния комбинат в село Поповица. Полицаите заловили крадците – А.А./ 42 г./ от Бургас и Т.Г./ 26 г./ от същото село. Двамата извършили кражбата, след като разкопали трасето и срязали намиращия се под земята кабел.
Пиян водач предизвика катастрофа в Стамболийски вчера. Пострадали няма. Около 21 часа до ж.п прелеза за Пещера лек автомобил ”ВАЗ”, управляван от К.Г./47 г./ от същия град, се блъснал с  автомобил “Опел Вектра” с водач В.П./ 28 г./. Тестът  с дрегер е установил, че в кръвта на В.П. има 3.75 промила алкохол. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.

Стара Загора. Към 19.30 часа вчера в града, в междублоково пространство на ул.”Иван Мирчев” полицейски екип на РПУ извършил проверка на И.П. /23 г./ от Стара Загора. У него са открити и иззети четири полиетиленови пликчета със  суха растителна маса около 20 грама. Наркотестът отчел специфична за марихуаната реакция. И.П. е задържан за 24 часа. По случая работи РПУ–Стара Загора.  

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди