изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:58 EEST
ПРЕДЛАГАТ ИЗМЕНЕНИЕ В ПРАВИЛАТА ЗА ИЗБОР НА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН    
НовиниГлавният секретар на общината Румен Русев ще предложи на предстоящото редовно заседание на ОбС изменение в символите на Добрич, касаещо частта за определяне на почетен гражданин, заяви той на провелия се вчера Председателски съвет. Финансовият зам.-кмет Иван Колев ще внесе няколко докладни, като с някои от тях ще предложи даването на концесия на обекти.

Сред обектите са столът в Обреден дом, който доскоро се ползваше от община Добричка, 6 свободни ателиета в "Старият Добрич", както и обществената тоалетна там. Ще бъде внесена докладна за откриване на процедура за явен търг за дома за стари хора в кв. "Рилци". По искане на общинския съветник Пламен Добрев, ще се внесе информация за извършения следконцесионен контрол на обект "Летен театър". Зам.-кметът по устройство на територията арх. Пламен Ганчев ще внесе актуализация на програмата за капиталови разходи, като ще предложи разпределение на гласуваните в бюджета 483 хил. лв. в повече, както и изменение и допълнение на реда и условията за преместваемите обекти. По искане на общинските съветници, зам.-кметът Ваня Балчева ще представи информация за дейността на ученическите столове и експлоатацията им от СП "Столове".
БСП-съветникът Владимир Калчев постави на вниманието на колегите си /като акцентира, че по-скоро въпросът касае лидерите на политически партии/ предложение за изменение на наемите на обектите на политическите партии, дадени им по силата на общинската наредба. "Доколкото знам, партиите са третирани като юридически лица с нестопанска цел. Не знам дали е позволено да извършваме стопанска дейност, но наемите, които ние плащаме, са 0.75 лв./кв.м, на места по 1 лв. Проверката, която направих, показва, че в София наемите са в пъти по-ниски - 0.08 лв./кв.м. Предложението ми е всички представители на политически партии да се обединим около една по-ниска цена, която да внесем за одобрение от ОбС" - каза Вл. Калчев. Председателят на ОбС д-р Мирослав Попов заяви, че това трябва да е проблем на политическите партии. Той запозна колегите си със становището на областния управител относно върнатото решение на ОбС, касаещо спора между кмета и ОбС за провеждането на конкурса за продажба на бившата пароцентрала за хипермаркет. Д-р Попов не пропусна да вметне: "Стана навик на областния управител да връща наши решения".
 


Сходни връзки

ПРЕДЛАГАТ ИЗМЕНЕНИЕ В ПРАВИЛАТА ЗА ИЗБОР НА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди