изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:25 EEST
В ДОБРИЧ ЗАПОЧВАТ КУРСОВЕ ПО ГОЛФ    
Новини Студенти от Международен колеж-Албена работят в световно известни голф клубове, пред погледа им играе най-скъпоплатеният състезател в света Тайгър Уудс

Голф-мания започна да тресе Добрич, след като бе съобщено, че от тази седмица стартират курсове по голф в Международния колеж - Албена в Добрич. Само срещу 20 лева мeраклиите да играят аристократичния спорт получават книга с правилата на играта, обучават се как да избират подходящи стикове и как сами да си направят мини голф-игрище в апартамента или в двора си.

Голф-истерията обхвана добруджанци заради усиленото изграждане на три уникални голф-селища в Добричка област - две край Балчик и едно край Каварна. Водещият британски голф-професионалист Ян Уснам лично направи миналата година първа копка на уникален по рода си комплекс за голф в местността Табията до Балчик. Комплексът носи името "Лайтхаус Голф Ризорт". Припомняме ви, че "Лайтхаус Голф Ризорт" ще е с фантастична гледка към морето. Голф-игрището е проектирано от Ян Усман, в съдружие с Юръпиън голф дизайн.

Рекламният бос Красимир Гергов пък е основен инвеститор в другите две селища край Каварна и Балчик, проектът на които е на Гари Плейър. Световно известният южноафриканец дори вече е собственик на една луксозна къща с великолепен изглед към морето. Гари Плейър и Ян Уснам донесоха край Черноморието инвестиции за над 200 млн. евро общо за трите селища.  Само заради голф-игрищата балчишкото село Соколово е окупирано от британци и англичани, които изкупиха всички свободни имоти и вдигат собствени еднотипни къщи.

Ян Уснам печели повече титли в чужбина от всеки друг британски голф-професионалист, с изключение на Нийлс Коулс. През 1987 г. става първият играч в историята, спечелил милион английски лири в един сезон. Мотото на Уснам през всичките години остава "Никога не ме отписвай"! Той продължава да играе в Европа, Америка и Азия, оставайки и до днес един от безспорно най-великите британски голф- играчи. Уснам очаква след 4-5 години "Лайтхаус Голф Ризорт" край Балчик да е световно известен голф-комплекс и тук да спортуват и почиват едни от най-големите имена в този аристократичен спорт.

В момента студенти от Международния колеж в Добрич са на стаж в Америка и обслужват известни голфъри в голф-курортите в Чикаго, Охайо и Ню Йорк, съобщи за НДТ Румен Тодоров. Сред ВИП-персоните е и най-скъпо платеният в света голфер Тайгър Уудс. В САЩ годишната такса за участие в голф-клуб е 75 000 долара. 

Първата официална игра на голф ще бъде през есента в селището "Блек сий Рама" край Балчик, обеща инвеститорът Красимир Гергов. Преди няколко месеца той запали по аристократичния спорт и Сергей Станишев - по време на визитата на премиера в строящото се селище. НДТ

 

 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ ЗАПОЧВАТ КУРСОВЕ ПО ГОЛФ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди