изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:35 EET
БЕЛИЯТ ГРАД СЕ ГОТВИ ЗА ДОБРО ТУРИСТИЧЕСКО ЛЯТО    
Новини

Боряна БОЖИДАРОВА: Необходимите мероприятия за добрия старт на туристическия сезон в Балчик вече започнаха. Това съобщи кметът на Белия град Красимир Михайлов.



В тази връзка с около месец по-рано, за сравнение с други години,  е въведен пропускателният режим за крайбрежната алея. От 1 април по Дамбата се влиза само с пропуски, които се издават от общинското звено за охрана. Охраняват се пропускателните пунктове на Бяла къща и Тих кът. Предвижда се за търговска алея “Двореца” по-късно да бъде въведен пропускателен режим.

По отношение спирането на строителството, градоначалникът коментира, че на първо място ще се разчита на коректност от страна на инвеститорите. Собствениците на обектите в приморската част ще бъдат уведомени за ограничаване на грубото строителство до месец май. “Въпросът е много деликатен, защото не можем да забраним строителството в целия град. В кв. “Левски”, например, нищо не пречи да се строи през лятото”, коментира градоначалникът, допълвайки, че приморската част е почти застроена и не очаква този сезон да има проблеми. 

Друго, което вече започна да се прави във връзка с подготовката на сезона, е почистването и озеленяването. По крайбрежната алея пропуканият бетон на места ще бъде възстановен. Ще се направи  частична рехабилитация на буните и ще се поставят и стълбички.

 


Сходни връзки

БЕЛИЯТ ГРАД СЕ ГОТВИ ЗА ДОБРО ТУРИСТИЧЕСКО ЛЯТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди