изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:51 EEST
ТОКОВ УДАР ВЪРХУ ИЗНЕМОЩЕЛИЯ БЪЛГАРИН    
ЛюбопитноДълго дъвканите ценови увеличения на тока вчера станаха факт. Поредният тъжен факт в тъжното ни Отечество.

 С 40,9 на сто отгоре ще ни шибнат през джоба новите сметки от 1 април нататък. Това реши правителството. Оттук-нататък следват много обяснения, които трябва да "омаломощят" удара - като това, че в цената е включен ДДС и реално токът за жилищни нужди щял да стане... само 2,20 лв. киловатчаса за дневната тарифа, за стопански - пак само 4,15 лева за киловатчас. И още, че имало проект за компенсиране на социално слабите, пък след 4-5 месеца щяло да има програма за компенсиране на не съвсем слабите.

БИРНИЦИ ТЪРСЯТ БАНДЕРОЛИ
Главоломно, т.е. почти двойно, скочиха цените на алкохола след влизането в сила от 1 април на задължението той да е с бандерол - като знак за платен акциз. Само че ценната хартийка струва 60 ст. За това и коментарът на данъчните по повод скока на алкохолните цени е, че това е или чиста спекула, или неплащан досега акциз /разбирай - запазена марка "Цар Киро"/. Предстои следващата седмица да бъде извършена данъчна проверка в търговските обекти на едро и дребно в Добрич, която да установи дали сред бутилките със задължителния бандерол не се крият и такива без, както и кой кого фактурира.
НДТ - 12 април 1996 г.

 


Сходни връзки

ТОКОВ УДАР ВЪРХУ ИЗНЕМОЩЕЛИЯ БЪЛГАРИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди