изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:38 EET
Дунав приближава критичното ниво в Силистра    
Новини

  Водите на река Дунав при Силистра преливат през ниските части на брега. По официални данни измереното нивото е 767 см, с 10 см под критичната кота. Нивото на река Дунав при Видин e 915 сантиметра. Нивото на реката при Лом се е покачило с още 13 сантиметра. При Ново село е измерено покачване на нивото с 21 сантиметра.



По кейовата стена, пристанището и в района на мелницата в Силистра е надградено крайбрежието заради преливането на реката. Подсилва се и 10-метровият разрушен участък от насипната дига в село Айдемир, съобщи
Дарик радио. Засега с половин метър е надстроен и пътят за село Сребърна, застрашен от преливане на езерото.

Очаква се в Лом нивото на река Дунав да стигне 910 сантиметра до края на деня. Под вода са 50 дка крайбрежна зона, хотел “Трансимпекс”, пристана, детски площадки, търговска зона, съобщи кметът на град Лом Пенка Пенкова в ефира на Нова телевизия. Всички кейове в града, освен източния, са затворени, а последният ще бъде затворен до утре сутринта, каза още Пенкова.

Ситуацията в град Видин е критична, заяви в интервю за БНТ кметът на града д-р Иван Ценов. Критичното ниво на реката при Видин е 930 сантиметра. Той каза, че предприети всички мерки от втория етап по Оперативния план -изградени са временни земнонасипни диги, укрепват се, извършва се и нощно наблюдение на дигите край селата. Според Гражданска защита няма да се стигне до евакуация на населението, тъй като се очаква плавно покачване на нивото на Дунав.


Вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем и генерал Никола Николов, председател на "Гражданска защита", ще се срещнат във Видин с кметовете на общини от районите застрашени от наводнение по поречието на река Дунав - Видин, Ново село и Димово. Министърът на отбраната Веселин Близнаков е издал заповед, с която части от Българската армия са приведени в готовност да окажат своевременна помощ на населението при евентуални наводнения. Пет инженерно-разузнавателни екипа, формирани и оборудвани от Главния щаб на Сухопътни войски, имат задача да наблюдават застрашените от наводнения райони по поречието на Дунав.

http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Дунав приближава критичното ниво в Силистра | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди