изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:55 EET
С 16 000 ЛЕВА ЗА УСТРОЙВАНЕ НА РАБОТА НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ    
Обществоразполага през 2006 г. дирекция "Бюро по труда" в Добрич

 
С 16 121 лева разполага за настоящата година дирекция "Бюро по труда" в Добрич за устройване на работа на безработни по Националната програма за заетост и професионално обучение на хора с трайни увреждания, съобщи за НДТ старши експертът Маргарита Матева. През м.г. в трите общини - Добрич, Добричка и Крушари, са били разкрити 10 работни места. За финансирането им са били изразходвани 14 079 лева.
Основна цел на програмата e повишаване пригодността за заетост и осигуряване на работа на регистрирани безработни хора с увреждания като предпоставка за преодоляване на социалната им изолация и за пълноценното им интегриране в обществото, обясни Маргарита Матева. Тя припомни, че обект на програмата са лица в трудоспособна възраст с над 71 процента намалена работоспособност, военноинвалиди, хора със сензорни и ментални увреждания. Работодатели по програмата могат да бъдат областни и общински администрации, общински предприятия, дирекции „Социално подпомагане" и "Бюро по труда", частни или държавни  фирми и др. Работодателите не трябва да имат изискуеми публични задължения и трябва да отговарят на изискванията за отпускане на помощи по Закона за държавните помощи.
На разкритите работни места, работодателите наемат хората с увреждания за  36 месеца, като на всяко място може да се устрои на работа повече от едно лице. Не се допуска съкращаване на постоянен персонал за сметка на разкритите по програмата работни места.
 Програмата се финансира със средства от държавния бюджет. Работодателите получават за всяко наето лице месечно трудово възнаграждение и всички осигуровки, които по принцип са за негова сметка. Повече информация и формуляри за кандидастване могат да се получат  в стая 606 в ДБТ в Добрич. НДТ
 


Сходни връзки

С 16 000 ЛЕВА ЗА УСТРОЙВАНЕ НА РАБОТА НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди