изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:02 EEST
САМО ЕДИН КАНДИДАТ ЗА КОНЦЕСИЯТА НА ЯХТЕНОТО ПРИСТАНИЩЕ    
Новини

Боряна БОЖИДАРОВА: Само един кандидат се е явил на конкурса за отдаване на концесия на яхтено пристанище Балчик. Това е консорциумът "Марина - Балчик". В него влизат три фирми -  "Св.св. Константин и Елена Холдинг" АД, "Би Ар Мениджмънт" ООД  - София, и "Вимпел" ООД - Варна.



Предвижда се на 14 април, когато е редовното заседание на местния парламент, общинският съвет да ратифицира договора за определяне на концесионер и да бъде изнесена подробна информация за инвестициите, които ще бъдат направени.
Концесията на яхтения порт е свързана с доизграждане, модернизация, разширяване и ползване, като ще бъде за 35 години. Според експерти яхтеният порт в Балчик е един от най-хубавите и закътаните по нашето Черноморие.
В момента на пристанището има около 50-60 лодкостоянки. Предвижда се в периода на концесията капацитетът да бъде значително разширен. Според идейния вариант местата за яхтите ще се увеличат до 160.
Засега се запазват действащите тарифи и такси за местните собственици на яхти и плавателни съдове, постоянно домуващи на порта. Това важи за плавателните съдове, извършващи стопанска дейност - риболов, и нестопанска - спорт, развлечение, туризъм, до построяването и влизането в експлоатация на ново рибарско пристанище, каквото има идея да се направи в североизточната  част на Балчик в близост до пречиствателната станция.

 


Сходни връзки

САМО ЕДИН КАНДИДАТ ЗА КОНЦЕСИЯТА НА ЯХТЕНОТО ПРИСТАНИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди