изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:14 EEST
Хванат оръжеен арсенал, годен за извършване на убийства    
Ред и сигурностХасково. При спецакция на НСБОП и РЗБОП-Хасково са задържани крупен оръжеен арсенал от специализирани пушки, пистолети, боеприпаси и съответните приспособления, които гарантират точност на стрелбата денем и нощем и конспиративност при изпълнението – оптически мерници и шумозаглушители, съобщават от пресцентъра на МВР.


В района на пътен възел “Неохим” край Димитровград антимафиотите спират за проверка микробус, в който пътуват двама мъже – Н.К./56/ и Д.Д./57/. Макар да не оказват съпротива при задържането си, се оказва, че двамата са въоръжени. От Д.Д. е иззет незаконно притежаван револвер “Смит енд Уесън”, а от Н.К. - пистолет Макаров, с валидно разрешително за носенето му. При последвалия обиск в задната част на микробуса антимафиотите откриват боен арсенал 3 пушки – едната за стрелба с 7,62 мм патрони, а другите две преправени за стрелба с флоберови, 22 калибър патрони, 3 пистолета и близо 300 патрона. Върху по-голямата част от оръжието са монтирани шумозаглушители и оптически мерници. Анализът показва, че целия арсенал е бил с муфи за шумозаглушители.
При направения по-късно обиск в домовете на двамата е иззето идентично количество оръжие и боеприпаси като това в автомобила. В жилището на Н.К. в Димитровград са открити пушка с оптически мерник, 22 калибър, пистолет “Макаров”, съответно с боеприпаси за тях. В дома на Д.Д. в Димитровград са намерени 3 пистолета – единият от тях -ПСМ с изтрити номера и пушка, 22 калибър. Намерено е значително количество валута – 5855 евро, 3589 щатски долара, над 540 грама накити от златни накити.
Предвид тежкото им здравословно състояние, установено от дежурния лекар, което не им позволява да бъдат оставени в следствения арест прокуратурата преценила, че двамата трябва да бъдат освободени. Двамата ще бъдат подведени под отговорност по чл. 337 за притежаване на незаконно оръжие.
Антимафиотите следят престъпната им дейност от близо месец. Установено е, че димитровградчаните приемали поръчки за намиране и доставка на точно определен вид оръжие от различни клиенти вътре в страната, уточняват от НСБОП. Анализът на калибрите на оръжието, монтираните шумозаглушители и оптически мерници от високо клас сочат, че откритото оръжие е трябвало да бъде използвано за строго специфични цели. Пет от всички 6 пушки са били специално преработени от въздушни пушки калибър 5,5 мм във флоберови пушки с калибър 5,6 мм. Експертите смятат, че този калибър дава възможност за изключително точна стрелба на разстояние до 1000 метра. Липсата на нарези осигурява висока първоначална скорост на куршума и минимално отклонение от траекторията. Тези характеристики на флоберовия калибър предпоставят широкото им използване при серия от последните показни убийства в страната.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Хванат оръжеен арсенал, годен за извършване на убийства | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди