изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:21 EEST
НЕПРЕХОДНАТА КРАСОТА НА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО    
КултураКметът на Добрич Детелина Николова откри първия етап на Втория национален преглед на фолклорните ансамбли. Осем състава от областта бяха бурно аплодирани в залата на драматичния театър

Първият етап на Втория национален преглед на фолклорните ансамбли се проведе вчера в Добрич. Участваха осем състава от Добричка област, които се представиха в залата на драматичния театър "Йордан Йовков". Организатор е националната секция на ЦИОФФ /централа за организиране на фолклорни фестивали/. В продължение на пет месеца подобни прегледи се провеждат в общо 12 града на страната. В тях участват състави за изворен и обработен фолклор, в детска и старша възраст, групи за хорово пеене.
Националният преглед на фолклорните ансамбли в Добрич бе открит от кмета на града Детелина Николова, която подчерта, че това е едно от най-значимите събития в България и се превръща в чудесна традиция за Добрич. Тя изтъкна непреходната красота и вълшебство на народното творчество. Първи на сцената излязоха талантливите изпълнители от Фолклорната танцова студия "Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Компетентно жури оценяваше представянето на фолклорните състави.
В резултат на националните прегледи в отделните градове ще бъдат определени съставите, които ще имат правото да представят България на международни фолклорни фестивали.
 


Сходни връзки

НЕПРЕХОДНАТА КРАСОТА НА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди