изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:38 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБлагоевград. 3.100 кг канабис е открит и иззет при операция на служители на РПУ – Петрич. Акцията е проведена вчера около обяд в село Яворница. Сухата тревна маса е открита в найлонов чувал, скътан в селскостопанска постройка на дома на 59-годишния жител на селото Н.Т. При направения полеви тест веществото е реагирало положително на канабис. По случая се води дознание.

 София.   На 30 януари т.г. около 10 ч.встрани от пътя на бул.”Самоковско шосе” бе открит трупа на 29-годишния инвалид Д.П., блъснат през нощта от неизвестен водач на автомобил. След упорита работа криминалисти от СДВР разкриха и заловиха извършителя на престъплението -  21-годишният К.Б.от с.Горубляне, който пътувал през нощта с л.а.”Мазда” и след тежкото ПТП избягал. К.Б. е задържан, направил е самопризнания за станалото и е предаден на следствените органи.
    На 10 април в неврохирургията на института “Пирогов” бе настанен 78-годишният Х.С. с тежки черепно-мозъчни контузии.Възрастният мъж претърпява две животоспасяващи операции, изпада в кома и е с опасност за живота. По-късно във Второ РПУ синът на пострадалия съобщава за възникнал скандал между баща му и непознат мъж в стаята на охраната във фирма “Софийска вода” на бул.”Инж.Иван Иванов”. Непознатият бутнал Х.С.,който паднал на асфалта и тежко са наранил. Последвалите оперативни действия на криминалистите ги довели до неизвестния опонент - 68-годишния К.И.от ж.к.”Гоце Делчев”, който е задържан в ареста за 24 часа. Срещу него е образувано дознание. 
       Бързи полицейска производства са заведени в Първо РПУ, Пето РПУ и в Шесто РПУ след три подобни инцидента. Известният на полицията Т.К./30 г./ предизвикал скандал призори в снек-бар “Лонг-Джон” на ул.”Шести септември”, като нанесъл побой на бармана и счупил витрина. Той е заловен от служители на Първо РПУ, взета му е мярка за неотклонение “Подписка”. Криминално проявеният И.Р./19 г./, грубо нарушил обществения ред на пазар “Махгахан”,заплашил с нож продавач в един от павилионите  и е задържан за 24 часа в Пето РПУ. Неговият “колега”-криминално проявеният Л.Т./59 г./,също извършил непристойни действия до читалището в Кремиковци,заплашил със сатър местна жителка и е заловен от служители на местния полицейски участък.Той е задържан за 24 часа в ареста на Пето РПУ.Работата по трите случая продължава.
     При провеждане на специализирана полицейска операция срещу наркопласьори в ж.к.”Младост-1” служители на Седмо РПУ заловиха известната на МВР П.Д./23 г./. При  претърсване на жилището й са намерени и иззети  найлонови торби и хартиени пакети с около 700 г марихуана.С прокурорска санкция П.Д. е задържана за 72 часа в ареста, срещу нея е образувано дознание.
     През изминалото денонощие на територията на столицата са регистрирани от полицията 10 криминални престъпления, а от служители на СДВР и РПУ са разкрити извършителите на 33 криминални деяния. Тази сутрин около 10 ч. бе получен сигнал от строителни работници за открит труп на възрастен мъж на брега на рекичка до първата станция на Симеоновския лифт. Мъжът е около 70-годишен, без документи за самоличност, без част от връхните дрехи.На място в момента се извършва оглед от  ДСОГ-СДВР и от криминалисти на РПУ.
Кюстендил. Снощи бобовдолски полицаи са задържали 25-годишния Г.Д. и 22-годишния М.К. от с Мламолово, общ. Бобов дол. Малко след 19 часа те били засечени след сигнал на гражданин, който малко преди това се впечатлил от подозрителна гледка - каруца, теглена от “Москвич”. Оказало се, че каруцата била натоварена с метални ферми от стопански двор на бивш овчарник.Двамата “предприемчиви бизнесмени” тъкмо напускали района на с. Мало село. Двамата мъже ще останат в ареста 24 ч.  Работата по случая продължава.
НСГП. Наказание дисциплинарно уволнение е наложено на  служител  на ГПУ-Лесово при РГС Елхово. През миналия октомври главният сержант  помагал за незаконно превеждане на групи лица през държавната граница на България, като е предоставял информация за местонахождението на граничните наряди на А. М.- бивш служител на НСГП. За услугата получил 500 долара – установила извършената проверка по случая. Месец по-късно, отново със съдействието на главния сержант през границата  в зоната на отговорност на дежурната група - Присадец е преведена група от нелегални емигранти. За съдействието наказаният отново получил  500 долара. В началото на март т.г. служителят е помолен отново от А. М. за съдействие при превеждане на следваща група през държавната граница. Той предоставил на каналджията исканата информация за местонахождението на граничните наряди чрез SMS-и и кратки телефонни разговори. На 6 март 2006г. главният сержант е задържан при проведена специализирана полицейска операция в гр. Тополовград  По случая във Военна прокуратура Пловдив срещу служителя е образувано следствено дело. Деянията му са в нарушение на разпоредбите на ЗМВР, представляват “поведение, несъвместимо с морала и уронващо престижа на службата”- се казва в мотивите за уволнението ме, сред които и използване на служебното положение за лична изгода.

Бургас. Благодарствено писмо от група граждани, живущи на ул. “Шейново” № 32  и “Цариградска” № 15 в черноморския град, е получено в регионалната дирекция. От шест години насам хората  били стресирани от ежедневните шумотевици на увеселително заведение, което работело в един от входовете на жилищна кооперация. В търсене на изход от омагьосания кръг, те се обърнали към началника на Първо РПУ Бургас – г-н Георги Желев и благодарение на неговата намеса този кошмар приключил. “Дано в полицията има повече служители, които радуват за спокойствието в града ни! Благодарение на всички полицаи от Първо РПУ Бургас, които никога не ни отказаха помощта си и никога не бяха груби въпреки, че ги викахме по няколко пъти на вечер, шумът спря! Благодарим и изказваме възхищението си и от служителите на сектор “Охранителна полиция” при РДВР Бургас – ст. л-т Пейчо Михалев и Слави Димитров и от всички дежурни полицаи, които успяха да се преборят и да ни осигурят спокоен сън! Благодарим Ви от сърце още веднъж! “
ПТП. Двама души загинаха в катастрофа край местността “ Бетоловото ” около полунощ. На 17.04.2006 година около 23.55 часа  на пътя между Разлог и м. “ Бетоловото ” , при облачно време сух асфалт, правоспособната водачка Г. Ц. / на 27 г./ от Банско, управлявайки собствения си лек автомобил “ Фолксваген Голф” с несъобразена скорост, губи контрол над управлението на автомобила след десен завой и се удря в дърво отляво на пътя. В резултат на сблъсъка на място загива водачката,  а возещият се в автомобила С. К. / на 33 г./ от Банско е починал от множеството получени травми. Местопроизшествието е посетено от пътни полицаи на РПУ – Разлог  и следовател. Установено е , че в колата не са ползвани предпазни колани. По случая се води следствено дело.

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди