изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:51 EEST
ИСКАМЕ НИЕ ДА ДВИЖИМ СЪБИТИЯТА    
ОбразованиеПред НДТ Пресиян Коев - председател на Ученическия парламент в Езикова гимназия "Гео Милев"

- Кога е създаден Ученическият парламент в Езикова гимназия и каква е неговата основна цел?
- Ученическият парламент е създаден през октомври миналата година. Събрахме се, избрахме ръководство и няколко комисии - против тютюнопушенето, за спорта, за честване и отбелязване на различни празници и т.н. Основната цел е улесняване на диалога между учителите и учениците. Всъщност ние искаме да караме нещата да се случват. Не събитията да движат нас, а ние да движим събитията.
- В какво се изразява дейността на този парламент?
- Първо искам да отбележа, че миналата година ние организирахме коледната забава за цялото училище. Купонът бе в дискотека "Амон Ра", а след това получихме много добри отзиви от директора на училището Милена Иванова и от ръководството. За 14 февруари създадохме настроение на всички като украсихме училището. Това направихме и за Първа пролет. По наша инициатива бяха събрани средства и поднесени цветя от името на цялото училище по повод 19 февруари и 3 март. Ученическият парламент помага също при организирането на различни спортни прояви. По-голямата част от нас участват и в подготвянето на училищния вестник "Ние от ЕГ". Активно ще се включим и в празниците на гимназията. Тази година се навършват 35 години от създаването на нашето училище.
- Работите ли по идеи за конкретни придобивки за училището?
- Имаме идея да направим паркинг за колелета в двора на езикова гимназия. Определено има нужда от такъв. Знаем, че подобни има в училищата в други държави и смятаме, че един паркинг за колелета би бил полезен и за нас. Впоследствие може да направим и няколко паркинг места за мотоциклети.
- Имате ли и някакви благотворителни иницативи?
- Да. В момента върви акция за събиране на средства за закупуване на дрехи и хранителни продукти, които ще дарим на дома за медико-социални грижи в Добрич. Това е първата ни благотворителна инициатива, която трябва да приключи тази седмица.
- Какво е отношението на учителите към вас?
- В началото учителският съвет поиска отчет за нашата дейност, след което преподавателите определено заявиха своята подкрепа. Искам чрез вестника да благодаря на директора Милена Иванова, на Нели Николова /педагогически съветник/, както и на учителите Драгомил Георгиев и Георги Георгиев. Те винаги са откликвали на нашите молби, ние пък също се опитваме да им помагаме с каквото можем.
- В един парламент винаги има противоречия - обикновено това се дължи на факта, че в него влизат представители на различни политически сили. Как стоят нещата във вашия ученически парламент?
- Разбира се, и при нас винаги има различни мнения, но това според мен е нещо положително. Конкуренцията винаги ражда качество и е хубаво, че се чуват различни гласове. Досега винаги сме съумявали да намерим най-удачния вариант за разрешаване на проблемите.

Разговаря Велина ВЛАЙКОВА

 


Сходни връзки

ИСКАМЕ НИЕ ДА ДВИЖИМ СЪБИТИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди