изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:42 EEST
СПОРЕД РАБОТОДАТЕЛИ, ДБТ Е ЦЕНЕН ПАРТНЬОР И ПОСРЕДНИК    
ОбществоРаботодатели от общините Добрич, Добричка и Крушари оценяват дирекция "Бюро по труда" като един ценен посредник и партньор, който подпомага и стимулира съхраняването и увеличаването на заетостта, повишаването на  качествените характеристики на безработните и заети лица, информираността и консултирането за предоставяните услуги и работи за създаване на по-тясна връзка между бизнеса и  пазара на труда.

Това сочат резултатите от анкетно проучване, проведено през първото тримесечие на годината, съобщи Живка Тодорова - старши експерт-психолог в дирекцията. Тя допълни, че се отчита висока удовлетвореност по отношение на предоставяните услуги на работодателите, на нивото на партньорски взаимоотношеня и е изразена готовност за поддържане на взаимни трайни контакти.
В анкетирането са взели участие 50 фирми с различна юридическа форма -  ЕТ, ООД, АД, СД, кооперации.  Те са били  с разнообразен предмет на дейност - в сферата на търговията, производството, селското стопанство, услуги, туризъм. Контактите на ДБТ-Добрич, с фирми с разнородна основна дейност позволява по-ефективна трудова реализация на безработните, притежаващи различни квалификации, което води до висока удовлетвореност и у двете страни - фирмите и търсещите работа лица, коментира Живка Тодорова. От анкетираните работодатели най-висок е бил процентът на тези, които работят с ДБТ повече от 1 година. По отношение на удовлетвореността си те са посочили отговори "напълно доволен " и "по-скоро доволен", като в анкетите не се посочвали проблеми в съвместната работа с екипа на ДБТ-Добрич.
 Очакванията на работодателите са насочени към повече информация и консултиране, а също така и насочване на квалифицирани кадри, сподели Живка Василева. Тя допълни, че голям процент  от работодателите не са посочили препоръки към ДБТ и са декларирали своето желание да продължат контактите си, което потвърждавало висока удовлетвореност и ефективност от съвместната дейност. Сред малкото посочени препоръки преобладавали такива, които не зависят пряко от дирекцията в Добрич - по-малко документация, повече финансови средства по програми и мерки за заетост, по-опростена процедура при одобрение на работодатели, кандидатстващи за преференции по насърчителните мерки от Закон за насърчаване на заетостта. НДТ

 


Сходни връзки

СПОРЕД РАБОТОДАТЕЛИ, ДБТ Е ЦЕНЕН ПАРТНЬОР И ПОСРЕДНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди