изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:14 EEST
ПОКЛОНЕНИЕ ЗА 130 ГОДИНИ ОТ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ    
ОбществоС общоградско поклонение и полагане на цветя при паметника на Захари Стоянов вчера в Добрич бяха отбелязани 130 години от обявяването на Априлското въстание.

Организатор на проявата бе общината. При паметника на Захари Стоянов в Добрич бе изнесена музикално-поетична композиция с участието на ученици от града, на Духовия оркестър, Детския хор и хор "Мистика". Ученици представиха свои есета, свързани с Априлското въстание. Сред тях бе и Десислава Любомирова от СОУ "Св. Климент Охридски", която е победител в областното състезание на тема "130 години Априлско въстание". С есето си тя ще участва в националната надпревара.
На поклонението присъстваха представители на общината и областната администрация, на културни институции, ученици и т.н. С едноминутно мълчание и падане на колене добричлии почетоха паметта на героите. Прозвучаха българският химн и "О, добруджански край". Поднесени бяха цветя при паметника на Захари Стоянов.
 


Сходни връзки

ПОКЛОНЕНИЕ ЗА 130 ГОДИНИ ОТ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди