изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:27 EEST
28 ЛЮБИТЕЛИ УЧАСТВАХА В ПЪРВИЯ ИНДИВИДУАЛЕН ТУРНИР    
СпортНа кортовете на "Простор" се проведе първият индивидуален турнир от веригата "Добрич 2006", съобщиха от тенис-клуб "Добрич". В десетото й издание се включиха 28 любители на този спорт.

Схемата на турнира позволяваше на участниците да отпадат едва при втората си загуба. Тази година крайното класиране ще се определи, като се изключат двата най-слаби турнира.

Чудесно представяне направи 15-годишният Боян Маринов, който след победи над Ст. Тинев, Вл. Русев, Т. Тинев, бе на път да преодолее и един от доказаните майстори на тениса в Добрич - д-р Николай Ганов. Великолепен дебют направи Камен Калчев. Той постигна две убедителни победи над В. Златков и Сл. Славов, но загуби от финалиста в турнира. Разочароващо се представи носителят на бронзов медал от миналата година Радослав Петков. Той отстъпи на Н. Ганов с 6:0, а след това напусна надпреварата, след поражение от М. Павлов с 6:2.

Зрителите станаха свидетели на драматичен четвъртфинал между Милен Павлов и Светломир Станев. Последният поведе с 4:1, Павлов обърна резултата и стигна до два мачбоула, но загуби.

Интересно бе представянето на Станев, който в горната част на схемата загуби от С. Владов, но отпадайки в долната, победи всички и стигна до финала.

Много емоции донесе и полуфиналната среща между С. Владов и шампиона от 2005 година А. Радинов. Владов стигна до размазваща преднина с 5:1 гейма и реши, че мачът вече е приключил. Тук обаче шампионът показа зряла игра и успя да изравни резултата до 5:5. Оттук-нататък започна истинска драма. Владов изтърва цели седем мачбоула, като три от тях Радинов спаси по чудо След това Наско Радинов изпусна четири топки за завършване на двубоя, но в крайна сметка той показа класа и затвори срещата при резултат 13:11 точки в своя полза в тайбрека. На финала Радинов надделя с 6:1 над Св. Станев. НДТ

 


Сходни връзки

28 ЛЮБИТЕЛИ УЧАСТВАХА В ПЪРВИЯ ИНДИВИДУАЛЕН ТУРНИР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди