изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:52 EEST
Хиляди участваха в церемонията на Благодатния свещен огън    
Общество Хиляди християни от православните църкви в цял свят участваха днес следобед в древната церемония на Благодатния свещен огън в църквата на Божи гроб в Ерусалим по случай Великден.

В продължение на повече от 2000 години на Велика събота, вярващи от цял свят се събират в Ерусалим, за да станат свидетели на Възкресението на Христос. Великденското богослужение, което започва от църквата на Божи гроб се предшества от т.нар. "Слизане на Небесния огън". Тайнственото запалване на Благодатния огън става в параклиса, издигнат на мястото, където е бил погребан Христос.

Според православното вярване този огън слиза от небето и то само в навечерието на православния Великден. Смята се, че в първите няколко минути огънят е невеществен. Той не топли и не изгаря. После искрици от огъня преминават в свещите на вярващите. Искрите от него пламват и в огъня, който се запалва по време на празничната служба във всички православни храмове тази вечер.

"Слизането на Небесния огън" е явление, което според църквата не може да се обясни рационално или научно, а е едно от големите чудеса на света.  http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

Хиляди участваха в церемонията на Благодатния свещен огън | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди