изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:22 EEST
"Сънди Телеграф": Мафията ще попречи на България да влезе навреме в ЕС    
Новини

Корупцията и организираната престъпност са толкова разпространени в България, че присъединяването на страната към Европейския съюз може да бъде отложено, пише британският вестник “Сънди Телеграф” като цитира съветници от Европейската комисия.



Изданието се позовава на високопоставен германски съдия, според когото българската съдебна система е “хаотична”. От своя страна полицейски офицер предупреждава, че прилагането на законите е “далеч от европейските стандарти” и поверителната информация, давана на българските власти, вероятно ще премине в ръцете на мафията.

Техните доклади няма да бъдат публикувани до месец, когато ЕК трябва официално да постанови дали България и съседна Румъния ще станат членки на съюза до осем месеца, пише още “Сънди Телеграф”.

Очаква се двамата да заявят, че има причини, поради които може да се вярва, че еврофондовете, отпускани на българското правителство да се подготви по-добре за членството, вече са източени от мафиотските структури.

Според Клаус Янсен, председател на Германския съюз на криминалните следователи, обвиненията, че ключови официални лица имат връзка с организираната престъпност в България, е много вероятно да се потвърдят.

“Страхувам се, че след като България влезе в ЕС, взаимното сътрудничество с институциите на ЕС ще бъде доста трудно поради опасността конфиденциалната информация да изтече към структурите на организираната престъпност”, обяснява той пред британското издание.

По думите на Янсен, основната информация се крие от него, за да се покрие истинското положение. “България определено не е готова за членство в ЕС що се отнася до полицията и прилагането на закона”, подчертава той.

В България стотици убийства, свързани с мафията, остават неразкрити, а следствията рядко приключват с обвинения и присъди, коментира изданието. Лидерите на противниковите престъпни групировки са най-честите мишени и жертви. Сред тях има високопоставени бизнесмени, както и водещият банкер Емил Кюлев, който беше застрелян в колата си в София миналата година, припомня “Сънди Телеграф”. http://mediapool.bg

 


Сходни връзки

"Сънди Телеграф": Мафията ще попречи на България да влезе навреме в ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди