изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:14 EEST
ШОУТО СЕСИЯ: ВАРНЕНСКА ФИРМА ПОИСКА ДА НИ НАПРАВИ ЕЗЕРОТО    
НовиниВчера се проведе редовно заседание на ОбС Добрич. На него местните парламентаристи дадоха съгласие да бъде открита процедура за концесия на езерото - първа и втора част, на база постъпила молба в кметството от варненската фирма "Експириан" ЕООД. Същата фирма преди време купи двете части на бившата баня по ул. "Кирил и Методий", където изгражда търговски обект, а малко по-късно спечели на търг и ресторант "Лебед" в градския парк.

 Съгласно решението на съветниците, се предоставят на концесия двете части на езерото, заедно с 34 918 кв.м прилежаща площ, или общо 48 745 кв.м. Предвид, че паркът на Добрич e паметник на културата, то на концесионера се разрешава извършване на търговска дейност само в самото езеро, без такава да бъде упражнявана на прилежащите площи. Задължение на концесионера ще бъде да реконструира алейната мрежа и настилките, да освети района и да обогатява и поддържа декоративната растителност. "Експириан" са декларирали в молбата, че ще изградят съоръжения за забава, ще възстановят функционирането на ресторанта и изкуственото езеро, като място за отдих, развлечения и увеселителни игри.

Съветниците дадоха съгласие също да бъде открита процедура за предоставяне на концесия и на бившия стол в сградата на "Обреден дом", където има инвестиционно намерение за създаването на добруджанска механа, както и на 6 работилници в АЕМО "Старият Добрич" и обществена тоалетна там.

Прие се предложената от зам.-кмета по устройство на територията арх. Пламен Ганчев актуализация на програмата за капиталови разходи с над 400 хил. лв. Сред обектите, които бяха допълнени, е ремонт на бившия партиен дом, откъдето падат облицовъчни плочи, почистване на дерето на Суха река и - по искане на съветници, бяха включени неизползваемите подлези. Предвижда се също да се освети част от Гаази баба, където вече постоянно живеят хора. Ще бъдат закупени и палатки за зоопарка, където ще се изгради скаутски лагер.

Единодушно бе разпределен и резервът от 44 хил. лв., като 40 хил. отиват за ремонти на училища и детски градини, а 4 хил. се дават в подкрепа на международен математически турнир "Черно море", който за втори път ще се проведе в Добрич.

След дълги дебати и упреци в залата, че има заинтересованост от страна на председателя на комисията за следконцесионен контрол - Пламен Добрев, съветниците решиха да наложат санкция на "Международен колеж Албена" ООД - за неспазване на инвестиционните намерения по отношение на обекта, който е взел на концесия - Летен театър. Санкцията е в размер на 5 534.84 долара, по курс за деня. Вносителят - Пламен Добрев, бе обвинен в пристрастност, както от колегите си в залата, така и от управителя на колежа Клара Димитрова, която в залата заяви, че независимо от закъснението, което имат, те твърдо декларират, че ще спазят договора. Местните парламентаристи не приеха по-строгата санкция, предложена от вносителя - прекратяване на договора и решиха до 3 месеца да бъде сформирана нова комисия, която да провери периода 2005-2006 г. НДТ

 


Сходни връзки

ШОУТО СЕСИЯ: ВАРНЕНСКА ФИРМА ПОИСКА ДА НИ НАПРАВИ ЕЗЕРОТО | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ШОУТО СЕСИЯ: ВАРНЕНСКА ФИРМА ПОИСКА ДА НИ НАПРАВИ ЕЗЕРОТО
Автор: Anonymous да 2006-04-26 @ 08:39 EEST
''GOLJAMOTO NABUTWANE''  za banjata i za ezeroto-njama li koj da kaje na tezi balazi, 4e w  Dobri4 njama targowija,a  banjata predi njakolko godini 3 ili 4 raboti kato magazin samo njakolko meseca i 4ao do sledwa6tite-njakoj e izlagal tezi igra4i
ШОУТО СЕСИЯ: ВАРНЕНСКА ФИРМА ПОИСКА ДА НИ НАПРАВИ ЕЗЕРОТО
Автор: Anonymous да 2006-04-27 @ 09:01 EEST

Смятам че инициативата е страхотна.

Желая успех на тези хора,които най - сетне се осмелиха да направятн нещо толкова хубаво.Би било чудесно в топлите летни вечери човек да излезе със семейството си и да се порадва на чисто и красиво поддържано езеро и зеленина,да хапне една рибка с биричка и да релаксира след дъгия работен ден.

УСПЕХ!

ШОУТО СЕСИЯ: ВАРНЕНСКА ФИРМА ПОИСКА ДА НИ НАПРАВИ ЕЗЕРОТО
Автор: Anonymous да 2006-04-27 @ 09:15 EEST
ZONATA NA ZDRA4A-wse o6te se namirat naiwnici ,po-dobre im dajte njakakaw stimul za da se naprawi ezeroto,a ne da im postawjate uslowija-BRAWO na gugutkite
ШОУТО СЕСИЯ: ВАРНЕНСКА ФИРМА ПОИСКА ДА НИ НАПРАВИ ЕЗЕРОТО
Автор: Anonymous да 2007-07-31 @ 17:02 EEST
Чак сега ли ще се проверява дали концесионера изпълнява своите задължения по концесията на Летния театър? Че тази концесия не е ли от края на предходния мандат на ОбС, т.е. от 2003г.?!? Къде бяха досега нашите "съветници", та не го провериха този концесионер досега? Ако някой си спомня и условията на концесията, вероятно ще се сети и че този концесионер - Международния колеж, практически нямаше и как да си изпълни дадените обещания. Този колеж да не би да развива търговска дейност за милиони, че да може да направи инвестиции за 100 и повече хил.щ.долара? То още с приемането на концесионера беше заложено Летния ни театър да си остане непипнат с години. А и доколкото имам спомен, сегашния съветник - адвокат Владимир Калчев като Предс.на комисията тогава, май пробута театъра на колежа. Разбирайте на шефа му Тошко Радев . Апропо - те двама /Тошко и Владо/ от една партия ли бяха?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди