изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:21 EET
В ПАРТИЯ "АТАКА" ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ ИСТИНСКИТЕ, ЧЕСТНИТЕ И ЧИСТИТЕ ХОРА    
ИнтервютаРадостин Мирков - областен координатор на партия "Атака", пред НДТ: "За мен БСП не е никаква социалистическа партия. Това е една крайно дясна буржоазна партия

 



 

- Г-н Мирков, от 18 април партия "Атака" е с ново ръководство в Добрич. Каква бе причината за смяната?

 

- Причината за смяната са някои слабости на досегашно ръководство с председател Стоян Пенев. Считаме, че хората, които влязоха в новото ръководство, отговарят на всички изисквания на устава на политическа партия "Атака". Всички общински ръководства в Добричка област стоят твърдо и безрезервно зад Волен Сидеров, въпреки целия този скалъпен сценарий, който се разиграва в момента и не се спазва никаква законност. Защото без следствие, дознание и т.н.  не може да се правят каквито и да е изявления по каквото и да е нарушение. Единствен, който може да каже дали някой е виновен, или невинен,  това е съдът. За това в момента г-н Сидеров не прави изявления - защото спазва законността и чака да има първо някакви резултати от дознанието и следствието и след това да вземе отношение. Но така или иначе цялата Добричка област застава зад г-н Сидеров.

 

- Партия "Атака" е против разполагането на американски бази у нас. За целта в цялата страна имаше подписка, срещнахте ли подкрепа?

 

- Разбира се. Подписката е доста голяма. Не само в Добричка област, а в цялата страна. И на 27 април /днес, б.а./ на митинга в София ще се каже твърдо НЕ! на американските бази и въобще на чуждо присъствие. Защото в цялата българска история няма чужд военен ботуш, стъпал на наша територия. Това значи, че суверенитетът на държавата  просто се предава или продава от управляващата тройна коалиция БСП-ДПС-НДСВ, която  е готова на всичко, само и само да запази своето управление. Вижда се, че на митингите излизат не  определени цветове политически  хора и сили, а се вее  българското знаме, излизат българи, за да защитават интереса на България. И ако тези хора харесваха толкова правителството, те нямаше да са на митингите на "Атака", а щяха да застанат на събиранията на трите политически сили, които в момента управляват и продават  държавата.

 

- Симпатизанти на "Атака" твърдят, че чужденци с подставени фирми изкупуват незаконно големи площи земя в Добруджа. Вие имате ли конкретна информация?

 

- Аз не мога да дам фактологически отговор на този въпрос. Защото явно тези неща стават, както се казва, "под масата", никой не може да го докаже по никакъв начин. Защото каквито и документи да има, каквито и да е процедури да стават - те са в ръцете на управляващите. Има много хора, които се жалват от различни неща, но ние не можем да им помогнем. Защото в момента сме малка парламентарна група, с достатъчно голям брой предатели вътре. Няма какво да се лъжем - хората, попаднали в парламента, дори в партия "Атака", са заради Волен Сидеров. Преди това никой не ги познаваше, с изключение на няколко души. Нормално е за такъв кратък период на създаване на партия "Атака" да има и много негативни явления. И те вече се виждат - кои са истинските патриоти, хора с идеи за чиста и свята  република, по стъпките на Левски, и хора, които са влезли за лични интереси. Нашата позиция е, че в партия "Атака" трябва да останат истинските, честните и чистите хора. Които са дошли не за някакви постове, не за привилегии, а заради идеята България.

 

- Какъв е Вашият коментар за политическата обстановка в страната? Ще изкара ли пълен мандат това правителство? Ще има ли предсрочни избори? Как ще коментирате първия вот на недоверие?

 

- Вотът на недоверие беше просто отклоняване на вниманието на хората от по-важни теми в България. Защото знаем с наводненията какво стана. Много от средствата, които са били за покриване на предните щети, някъде са се загубили и ги няма. Знаем през кои фирми са минали, но просто тройната коалиция пази всичко, само и само да не рухне. В момента се вижда, че целият български народ, или поне голяма част от него, не вярва на това правителство. Това е една скалъпена  тройна коалиция. Ако се погледне всяка една от трите формации, ще се види, че те нямат допирни точки в нито една сфера, освен само интереси. И са готови на всички форми на коалиция само и само да запазят управлението си. Затова вложиха цялата си енергия да разбият "Атака". За мен и за всички колеги това е поръчково скалъпена история  за дискредитиране на Волен Сидеров и на "Атака". И то точно, защото знаят, че на 27 май  ще бъде гребенът на вълната. Само преди няколко години БСП бе "против американско нашествие" тук, против бази и т.н. Против закриването на АЕЦ "Козлодуй". За мен БСП не е никаква социалистическа партия. Това е една крайно дясна буржоазна партия. Няма ги социалните моменти, за които излъга хората. НДСВ също излъга. ДПС си имат твърдия електорат - етнически, и разчитат на него. Срам - при толкова големи партии, най-малката - ДПС, управлява България с мандата си, даден и от президента Георги Първанов.  Това е просто обидно и срамно за пред света.

По отношение на въпроса за нови парламентарни избори. Управляващите са мобилизирали целия държавен апарат. И аз мисля, че ако са достатъчно разумни хора и виждат, че народът не ги иска и те не могат да оправдаят доверието му, най-достойно е да направят както навремето Николай Добрев от БСП - да върнат мандата. Ако имат доблестта - нека го направят и народът да си каже думата. Говореше се за предния митинг на "Атака", а и сигурно ще се каже и сега - някой наливал пари. Вие сами виждате какви хора идват - бедни, обикновени хора, отделили последните си стотинки за пътуване.  Никой никъде не е покривал разходи на когото и да е. Тези упреци са напълно несериозни, обидни към всички хора, които застават на митингите. За да дойдат там, значи това е краят, който виждат. Ако и сега не стане нещо в тази държава, то значи всичко вече се продава.

 

Разговаря Мариела БОНЧЕВА

 


Сходни връзки

В ПАРТИЯ "АТАКА" ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ ИСТИНСКИТЕ, ЧЕСТНИТЕ И ЧИСТИТЕ ХОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди