изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:06 EEST
Васил Божков: Някой иска да ме изкара престъпник    
НовиниСофия. Васил Божков отрече да има конфликт с Ахмед Доган, заради който лидерът на ДПС ходел с охрана. Познавам Ахмед Доган, но нямам взаимоотношения с него”, коментира президентът на “Нове Холдинг”, след като излезе от 10-та териториална следствена служба в столицата, където

бе привикан на разпит, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Божков бе категоричен, че политици не са му искали пари, защото знаели, че няма да им даде.
“Викат ме за нещо, което е било преди 10 години и аз съм бил свидетел. Както виждате, като съвестен гражданин, се явих. Не си спомням за какво става въпрос. Нещо станало, някога на гарата... Например някой набил някого” – с тези думи Божков коментира разпита си. Той добави, че по случая е дал показания преди 10 години, но сега не си спомнял. И изрази недоумение, защо това се случва 10 годни по-късно. “Явно някой иска да ме изкара престъпник. Защо? Да не съм платил данъци, да не развивам икономиката на тази държава? Да не осигурявам 30 000 работни места?”, запита още Васил Божков. Той използва случая и поздрави главния прокурор за рождения му ден. И каза, че ако той иска, биха могли да се видят “щом съм толкова значим”.
Божков потвърди, че прокуратурата проверява античната му колекция. “Моята колекция е законна, когато прокуратурата я провери, сигурно ще излезе със становище”, заяви още Божков. Той добави “Мисля, че трябва да ми дадат медал най-накрая, затова, че съм опазил национално историческо богатство. То ми струва огромни пари. Реставрирам го, съхранявам го и бих го предоставил на всеки музей, който може да го пази”, каза още той.
Степан ХИНДЛИЯН

Агенция "Фокус" припомня:
Васил Божков е роден на 29 юли 1956 г. в гр. Велинград. Средно образование получава в Национална математическа гимназия, гр. София. Завършва две висши образования - специалност "Математика" в Софийски университет "Свети Климент Охридски" и специалност "Икономика на труда" в Университет за национално и световно стопанство, гр. София.
Васил Божков е председател на Фондация “ Тракия”. Той притежава сбирка от антични експонати, като част от колекцията е излагана в Националния исторически музей.
През 2001 г. Васил Божков е избран за председател на Българската федерация по спортна стрелба. В периода 2003-2005 г. е председател на Българската федерация по шахмат.
Васил Божков притежава 96% от “ Нове Холдинг” АД. В холдинга влизат дружествата “Стрелкови клуб “Нове”, “Интенюз 98”, “Глория палас”, “Булпартнерс тревъл”, “Каритекс лъки”, “Нове трейдинг”.
Васил Божков е учредител на Еврофутбол ООД, която развива хазартна дейност, залагания върху спортни състезания. Той е собственик на ПФК ЦСКА АД.
Васил Божков участва в застрахователно дружество “Бул инс”. Има участие Застрахователно и презастрахователно дружество "СИЛА" АД.
 


Сходни връзки

Васил Божков: Някой иска да ме изкара престъпник | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди