изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:03 EEST
ГЕРБ ЗАЕ ПЪРВОТО МЯСТО В ПОЛИТИЧЕСКОТО ПРОСТРАНСТВО    
Общество Само за месец и половина след учредяването си Сдружение "Граждани за европейско развитие на България" води рейтингите на най-големите социологически агенции. За интереса на хората към  ГЕРБ - пред НДТ председателят на регионалната структура на сдружението в Добрич - Румен ИВАНОВ


- Г-н Иванов, в последните проучвания на национални социологически агенции, сред които НЦИОМ и МВМД, се сочи, че Сдружение ГЕРБ е на първо място в политическото пространство в страната - 41 % дават своето одобрение за движението, а 22 % смятат, че ако има избори, то те ще бъдат спечелени от ГЕРБ. Според Вас, на какво се дължи този най-висок рейтинг и какъв е интересът към сдружението тук, в Добрич?
-  ГЕРБ не е политическа партия. ГЕРБ е сдружение, на щом агенциите проучват общественото мнение, а то го поставя на първо място в политическия живот, очевидно е, че и специалистите, и избирателите очакват от нас да се намесим решително в политиката. Одобрението на гражданите към ГЕРБ се дължи най-вече на факта, че хората възлагат на сдружението своите надежди за промяна в управлението на държавата по пътя й към Европейския съюз и в борбата срещу корупцията. Както виждате, това е искане на милиони хора. От друга страна симпатиите на хората към ГЕРБ показват и голямото им разочарование към всички политически партии, участвали в управлението на държавата досега, т.е. всички политически формации в парламента без "Атака". В Добрич са много желаещите да се влеят в редиците на сдружението. За краткия период от учредяването на клуба в Добрич - 13.04., интересът се увеличава. Радващ е фактът, че много младежи и хора от всички слоеве на обществото проявяват интерес към ГЕРБ. Можем също да се похвалим, че желание да станат част от сдружението има и от представители на различните етноси, живеещи в Добрич.
- Имате ли поглед за областта, какъв е интересът към ГЕРБ в региона?
- Подобно на Добрич, интересът към движението в цялата област е много голям. В тази връзка мога да каже, че в близко време ще започнем да учредяваме клубове на движението по места в различните общини. Един от първите такива ще бъде учреден в Каварна.
- Какво, според Вас, привлича хората към ГЕРБ?
- На първо място това е идеята за европейското бъдеще на страната ни, изчистена от корупция и политическа партизанщина. Мнозина са привлечени от личността на ген. Бойко Борисов - с назоваването на нещата с истинските им имена и с директния и прям изказ, с ясното отношение към проблемите, той съществено се отличава от политиците в парламента.
- Кога ще се проведе заседание на Управителния съвет на ГЕРБ в Добрич и ще бъдат приети първите членове?
- Първото заседание на УС ще се проведе в края на тази седмица, на него ще се разгледат постъпилите до момента заявления и ще бъдат приети първите членове на ГЕРБ в Добрич след учредяването на Регионалния клуб от Инициативния комитет.
 


Сходни връзки

ГЕРБ ЗАЕ ПЪРВОТО МЯСТО В ПОЛИТИЧЕСКОТО ПРОСТРАНСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди