изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:31 EET
ВЪЛНУВАЩА СРЕЩА ПРОВЕДОХА ТЕРВЕЛЧАНИ С АНАТОЛИЙ ШЕЛКУНОВ    
ОбществоИзключително вълнуваща среща проведоха миналата вечер тервелчани с генералния консул на Русия във Варна Анатолий Шелкунов, разказа за НДТ зам.-кметът Стефка Костадинова.

 Консулът бе гост на първата за годината сбирка на клуба за естетическо възпитание "Дъга". Анатолий Шелкунов е бил придружен от председателя и зам.-председателя на Дружеството за приятелство с Русия и ОНД Асен Ташев и Вълчо Друмев и от Иван Недялков - общински съветник на Варна и председател на клуб "Висоцки". На срещите е присъствала и Христа Маринова - кмет на район "Владислав Варненчик" в морската ни столица, която е родом от Тервел и с чието съдействие е осъществено гостуването на руския консул.
Анаталий Шелкунов е бил посрещнат в община Тервел по стар български обичай - с хляб и сол. Той се е срещнал с кмета на Тервел Живко Георгиев, с когото са разговаряли за общината, за промишлеността, за проблемите. Генералният консул е останал много развълнуван от посрещането му в клуб "Дъга" - с китка здравец и стихотворението "Здравствуйте, братушки", изпълнено от дете от Тервел. Срещата в клуб "Дъга" е била ръководена от организатора Радка Радева. В частен разговор Анатолий Шелкунов е заявил, че ще направи всичко възможно за създаването на контакт, най-вече с икономическа насоченост, между Тервел и руски град. Генералният консул е направил дарение от книги за библиотеката на НЧ "Димитър Дончев-Доктора" в Тервел.
Тази година клуб "Дъга" навършва 30 години от създаването си, припомни Стефка Костадинова. Клубът ще има общо три сбирки, последната ще е в навечерието на Деня на будителите, когато ще се чества юбилеят. НДТ

 


Сходни връзки

ВЪЛНУВАЩА СРЕЩА ПРОВЕДОХА ТЕРВЕЛЧАНИ С АНАТОЛИЙ ШЕЛКУНОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди