изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:22 EEST
1 млн. лв. похарчени за срещата на НАТО    
НовиниОколо 1 милион лева е изразходвала Столична община от бюджета си за подобряване на инфраструктурата в София във връзка със срещата на външните министри от НАТО.

Това каза заместник–кметът по сигурността Цветан Цветанов. От общината са пратили второ писмо до външния министър Ивайло Калфин с искане за възстановяване на част от сумата.

Според Цветанов форумът на алианса е държавна проява и от републиканския бюджет е трябвало да се отпуснат средства за миенето пред НДК, за запълване на улични дупки, за озеленяване. „Въпреки писмата до външния министър отговор няма”, каза Цветанов.

Междувременно Общински съвет прие промени в своя наредба, според които инвеститори на строежи ще трябва да възстановяват за своя сметка разбита инфраструктура и да дават 5 години гаранционен срок.

Общинският съвет прие и промени в наредбата за преместваеми съоръжения, в частта за рекламна дейност. Основното е увеличаване на таксите, които ще плащат на общината, но те не касаят завареното положение.

Със свое решение Общинският съвет отхвърли и искането на кмета Бойко Борисов за уволняване директора на „Егида” Момчил Ямаков.

http://darik.net

 


Сходни връзки

1 млн. лв. похарчени за срещата на НАТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди