изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:38 EEST
Сестрата на новия иракски вицепрезидент беше застреляна    
По светаМейсун ал-Хашеми беше застреляна заедно с телохранителя си в Багдад. На 13 април беше убит и брата на вицепрезидента Тарик ал-Хашеми. Все още никой не е поел отговорност за атентата

Мейсун ал-Хашеми, сестра на новоназначения вицепрезидент на Ирак Тарик ал-Хашеми, беше застреляна в столицата Багдад. Тя беше убита заедно с телохранителя си в автомобил на път за квартал Хай ал-Илам. На 13 април беше убит и брата на Тарик ал-Хашеми Махмуд.

Атентаторите са открили огън от друг автомобил, който все още не е открит, съобщиха източници от багдадската полиция. Мейсун ал-Хашеми беше председател на отдела по въпросите на жените в Иракската ислямска партия. Партията е най-голямата сунитска политическа организация в Ирак, а Тарик ал-Хашеми е неин председател.

Все още никой не е поел отговорност за убийствата. Водачите на сунитските бунтовници в Ирак, сред които е и Абу Мусаб аз-Заркауи често открито са заплашвали сунитски политици, които участват в управлението на страната, ползващо се с подкрепата на САЩ.

Тарик ал-Хашеми беше избран за вицепрезидент на Ирак на 22 април. Той е сунит и изборът му е част от опитите в страната да бъде постигнато управление на националното единство.

Иракската ислямска партия участва на парламентарните избори в Ирак през декември 2005 г. като част от сунитската коалиция „Фронт за съгласие в Ирак“. Коалицията спечели 44 депутатски места в 275-местния парламент. Очаква се партията да получи няколко министерски кресла в новото иракско правителство.

Междувременно най-малко четирима души загинаха при взрив на крайпътна бомба в град Насирия, Южен Ирак. Атаката беше срещу италиански военен конвой и загиналите са трима италиански и един румънски войници.

http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Сестрата на новия иракски вицепрезидент беше застреляна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди