изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:51 EEST
АЛБЕНА ПРЕДЛАГА 4-ЗВЕЗДЕН ПРОДУКТ    
ТуризъмМениджърският екип на комплекса очаква 5 % ръст на туристите през сезон лято'2006

"Албена" АД е вложила близо 50 млн. лева в реконструкции, реновиране и прекатегоризация, като предлага на своите гости вече общо 10 четиризвездни хотели с нови басейни и ново обзавеждане в стаите - климатици, сешоари, минибарове, информира вчера на нарочна пресконференция мениджърският екип на "Албена" АД - изпълнителният директор Красимир Станев, търговският директор Маргита Тодорова и директорът "Експлоатация" Иван Калинков. На пресконференцията присъства още и директорът на медицински център "Медика" - Албена, проф. Енчо Калчев. По системата "ол инклузив" това лято ще работят общо 16 хотела. До този момент на територията на колплекса са отворени 7 хотела, до края на месец април ще отворят и хотелите "Добротица" и "Ралица Супериор", а до края на месец май гости ще посрещат още 17 хотела.
Около 5 процента ръст на нощувките очаква ръководството на акционерното дружество в Албена през сезон 2006. Очакваният ръст е разпределен по пазари, като с 15 % ще са повече туристите от Франция и Румъния, където се забелязва повишен интерес, за разлика от по-ниските нива от страна на немския и английския пазар, където Албена е успяла да задържи нивата от миналата година, каза търговският директор Маргита Тодорова. Прогнозите са 12 % ръст на туристите от Скандинавските страни, 14 % повече руснаци и 6 процента повече гости от Централна и Източна Европа.
Освен с обновена хотелска база, Албена посреща гостите си с
НОВ РОЗАРИУМ,
който се намира пред хотел "Лагуна бийч". Със своите 5000 рози, разпределени по групи в сортове, парковото пространство на комплекса се затвърждава като едно от водещите по паркова уникалност. Рози от специфични сортове като "Флорибунда", "Патио", катерливи и виещи рози, почво-покривни, чайно-хибридни и миниатюрни видове от царицата на цветята ще красят пространството непосредствено на плажната ивица пред хотел "Лагуна бийч".
АЛБЕНА Е ПЪРВИЯТ КУРОРТЕН КОМПЛЕКС
в България и вече е втора година лидер в on-line записванията на почивките. Обновеният сайт Albena.bg предлага възможност за моментална резервация на хотелски стаи и плащане по електронен път. Albena.bg не е само сайт, а и дистрибуционен канал, който компанията се опитва да развие до световните стандарти в тази област. Тъй като няма аналог в българската туристическа индустрия, се налага "Албена" АД да бъде пионер на територията на България в областта на уеб резервациите и уеб туристическите услуги като цяло. 47 % от посещенията в сайта са от българи, 28 процента - от британци, посочи Маргита Тодорова. Аудиторията, използвала сайта, е от хора, на възраст от 24 до 47 години. Миналата година чрез сайта са направени 1 500 резервации, като очакванията за този сезон е те да нараснат два до три пъти. До момента има вече направени 100 резервации по електорен път.
"АЛБЕНА" АД ИМА ДВЕ ЛЕТИЩА
за т. нар. малка авиация, заяви изпълнителният директор Красимир Станев и в добави, че в момента вече Албена има проектодоговор за съвместно ползване с Министерството на отбраната на част от писта на летището в Балчик. "Очакваме съвсем скоро договорът да бъде финализиран, като сме се договорили предварително за максималния срок от 5 години" - добави още Кр.Станев. "Албена" АД ще вложи няколко стотин хиляди лева за няколко години в пистата. В Балчик, както и на летищата Лесново и Приморско, могат да излитат и кацат самолети с максимално излетно тегло до 6.5 тона и до 19 места за пътници. "Този тип самолети се използват като аеротаксита, за наблюдение на крайбрежната територия, за издирване на катастрофирали летателни апарати. В България има лицензирани 35 самолети от този тип" - поясни изпълнителният директор на дружеството.
"УВЕЛИЧАВАНЕТО НА ДДС ЗА ТУРИЗМА
ще предизвика стагнира на бранша. - заяви в отговор на въпрос Кр. Станев по повод дебатите в парламента на два законопроекта - за увеличаване на ДДС и за Черноморското крайбрежие, и добави - По-високият данък ще спъне развитието на отрасъла, в който през последните няколко години бяха вложени много инвестиции, чийто плодове сега е времето да берем. За жалост нито една от браншовите организации не можа да обясни това на правителството. Ние сега договаряме следващия сезон, но правим това на тъмно, защото никой не ни информира". По повод проектозакона за Черноморието Кр. Станев заяви, че такъв нормативен акт е поне с три години закъснял, но от друга страна проектозакона не е познат на отрасъла, тъй като не е бил предоставен на нито един от големите туропетароти за обсъждане и забележки.
"ТУРИЗМЪТ ИМА НУЖДА ОТ НОВИ ЛИЦА",
каза още г-н Станев и добави, че на 3 май в София ще бъде учреден Национален борд по туризъм, като сред основателите му е и "Албена" АД. Целта на организацията е да се подготви отрасъла за предизвикателствата, които се изправят пред него с приемането ни в Евросъюза, да бъдат решавани проблемите на туризма по по-прагматичен начин. Общо между 30 и 50 организации ще участват в учредителното събрание. Националното обединение на ще представя туризма както на национално равнище, така и на международно. "Идеята ни е да представляваме отрасъла пред всички държавни власти, да стимулираме туристическите ни представителства извън страната, да се подобри също системата за обучение на кадри и да дадем тласък в развитието и на други форми на туризъм - медицински, конгресен, културен.
ДО 3-4 ГОДИНИ БАЗАТА
в Приморско ще е напълно обновена, обявиха още ръководителите на дружеството. За целта се предвижда да бъдат направени инвестиции в размер на около 100 млн. лв. Като начало предстои изцяло да се реконструира хотел "Бисер". "В момента тече проектирането на нов хотел на брега на морето в Ахтопол, чийто инвеститор е "Албена инвест холдинг" - добави Кр. Станев.
 


Сходни връзки

АЛБЕНА ПРЕДЛАГА 4-ЗВЕЗДЕН ПРОДУКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди