изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:09 EEST
Световните медии за неформалната среща на НАТО в София    
Новини

Софийският форум привлича вниманието на световните информационни агенции и много медии. Шефовете на дипломацията от НАТО започнаха в София среща, посветена на подготовката на форума на върха в Рига през ноември, но работата им протича в сянката на кризата с Иран, съобщава Франс прес.



Иранският въпрос вълнува всички в навечерието на крайната дата, определена от ООН, когато Техеран трябва да спре обогатяването на уран, отбелязва агенцията. Темата трябва да бъде засегната по време на “трансатлантическата” вечеря, на която ще присъстват и държавният секретар на САЩ Кондолиза Райс и върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика и сигурността Хавиер Солана.

Иранската ядрена програма не фигурира в официалния дневен ред на срещата в София, но ще бъде обект на дискусии, предава Асошиейтед прес. Според дипломати, цитирани от агенцията, участниците ще обсъдят мерките в случай на отказ от страна на Иран да се подчини на изискванията на ООН. Сред останалите акценти ще бъдат кандидатурите за присъединяване към НАТО на Украйна, Грузия, Хърватия и Македония.

Руската агенция Новости цитира думите на генералния секретар на НАТО Яп де Хоп Схефер, че ново разширяване на Алианса не се очаква. Агенцията обаче твърди, че Кондолиза Райс ще се опита да спечели подкрепата на партньорите за присъединяване на Украйна. Вашингтон възнамерявал да осигури членството на страната в НАТО до края на мандата на Буш през 2008 година.

Земетресение разтърси столицата на България, когато започваше срещата на външните министри от НАТО, съобщава Ройтерс, а близо 5000 български националисти демонстрираха срещу разполагането на американски военни бази в страната.

http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

Световните медии за неформалната среща на НАТО в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди