изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:17 EET
Студентско общежитие блок 1 остана без ток.    
Общество

   От вчера студентското общежитие бл.1 намиращо се на ул. Калиакра 54 е без ток. Причината за това са неплатени сметки за електроенергия от Нина Кехайова. В болка живеят много семейства с деца. Има дори и бебета.



    Преди една година фирма "Гранат оил" с управител скандалният бизнесмен Панайот Кехайов спечели по доста съмнителен и некоректен начин таен конкурс по документи и взе три етажа под наем от студентското общежитие, което е собственост на "Медицински университет" гр.Варна. За наемна цена от 0.31 лв./кв.м при положение, че имаше доста по-големи оферти той спечели конкурса за отдаване под наем на 3 етажа от общежитието за 3 години с уговорката да заплати натрупаните от предишния наемател фирма "Строймаркет ЕООД" сметки за ток и вода в размер на 7000 лева. По този начин комисията отдала му общежитието под наем умишлено е причинила доста големи загуби на държавния бюджет. Още от първия ден той  започва да стопанисва не 3 етажа, а целия блок, като прави козметичен ремонт и започва да настанява обитатели по всички етажи. В първоначалният му договор за наем с "Медицински университет" гр.Варна не са посочени точно кои три етажа той има право да ползва.

Когато е арестуван през месец декември в общежитието имаше дори поставени, действащи камери в и пред общежитието. При обиска на полицията са иззети документи и компютърът, който е правил записи от камерите. В резултат на неговото арестуване и спирането на тока на общежития 3 и 4, за които Панайот Кехайов дължи сума около 40000 лева на енергоснабдяване, почти всички живущи от блокове 3 и 4 се преместват да живеят в блок 1. След арестуването управлението на блока се поема от г-жа Нина Кехайова. Като тя започва да събира наемите.

Интересно защо "Медицински университет" гр. Варна проявява нечувана безотговорност. В место да прекрати веднага договора на фирма "Гранат оил", която е обявена в несъстоятелност той продължава да има наемни отношения с фирмата. С няколко писма до помощник Ректора на университета - занимаващ се с общежитията и с писмо лично до Ректора на университета проф. А. Клисарова, университета е предупреден за ставащото в общежитието. За това, как Нина Кехайова изнася и разпродава имущество, което е на университета, за това, че фирмата е обявена в несъстоятелност, както и за нарушенията при проведеният конкурс. Вместо да вземе мерки Ректора на университета и да отговори лично на писмото той предава писмото точно на нарушителя, който отговаря в место Ректора. В момента Нина Кехайова смъква всички душ батерии, вади и разпродава всички мебели, дори и тези собственост на университета и никой от университета не го интересува какво става с имота му. Държа да отбележа, че при влизането на Панайот Кехайов в общежитието всички душ батерии си бяха на местата. По неизвестни причини Нина Кехайова преди две седмици умишлено спира да събира дължимите от наемателите наеми и суми за ток и вода. Наемателите заплащали по 80 лева за наем на апартамент от 44 квадрата и 65 лева за стая от 22 квадрата, 5 кубика вода на член от семейството, електроенергия по електромер, както и разходи за чистачка и асансьор. Многократно Нина Кехайова е спирала тока без да има право на нередовните наематели, които живеят там по устна договорка с Панайот Кехайов.В резултат на това живущи подават сигнал до прокуратурата, за самоуправство на г-жа Нина Кехайова и тока им отново е бил пускан. Сега обаче електрозахравнането на блока е спряно поради неплатени задължения. Куриозното в случая е как блок, в който 24 часа в денонощието има топла вода от електрически бойлер, който е с мощност 27 КВ/Ч и който работи денонощно + тока на наемателите има сметка от 3000 лева за месец март. Тук явно и енергоснабдяване не са си свършили работата по проверка и пломбиране на измервателното уствойство, защото ако я бяха свършили сумата щеше да е доста по - голяма.

Възмутен от случващото се с общежитието, както и от нарушенията и нехайството на "Медицински университет" гр. Варна, гражданин е създал интернет сайт с адрес http://www.muvarna.dynu.com , в който ще публикува доста разкрития за нередности допуснати от университета. Надява се дори и на съмишленици. Така или иначе това общежитие най-вероятно ще се разграби и хората, които живеят там най-вероятно няма да имат вече ток и ще се изнесът. Остава обаче въпросът дали някой в тази държава ще се хване да разследва защо това общежитие от пълно със студенти преди 3 години - сега просто е оставено на произвола на съдбата, защо година вече след като "Медицинският колеж" в Добрич е закрит, "Медицински университет" гр.Варна продължава да плаща заплати на десеттина работещи в колежа, защо е допуснато такова нехайство от университета и дали отговорните за това лица ще си отидат. Това са нарушения за доста пари, а това все пак са нашите пари. Парите на данъкоплатеца.

 


Сходни връзки

Студентско общежитие блок 1 остана без ток. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди