изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:45 EEST
В. “Политика”: Нов шамар с цените    
НовиниСофия. Лоша новина за шофьорите - бензинът ще поскъпне шоково в началото на юли. Това пише в новия си брой вестник “Политика”. И допълва: Втора лоша новина - този път за всички българи - през октомври цените на тока ще скочат средно с поне 12 %, се казва още във вестника.


Но и с това лошите новини не свършват. През януари 2007 г. българинът ще подаде и другата си буза за следващия шамар - влизат в сила новите акцизи за горивата. Лошата новина за обикновения българин обаче е добра за държавата - увеличават се приходите в бюджета. “Честно казано, държавата няма никакви проблеми с високите цени на горивата. Не знам дали сте наясно, но по-високите цени означават повече приходи в хазната, което е много добре. Проблемът е изцяло за бизнеса, но подобна позиция е прекалено цинична, за да бъде официална”, заяви пред “Политика” високопоставен държавен чиновник.
От статията става ясно още, че в разчетите на правителството са предвидени компенсаторни механизми, които “трябва да омекотят удара върху икономиката”.
В началото на 2007 г. ще се облагат с акциз въглищата за отопление и електрическа енергия, се казва още в “Политика”. Отново от 2007 г. акцизната ставка за безоловния бензин става 585 лева на 1000 л от сегашните 530 лева. За дизелът акцизът става от 485 лева при 430 лева за 2006 г. За въглищата за отопление акцизът ще е 0.15 лева за 0.3 гигаджаула. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

В. “Политика”: Нов шамар с цените | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди