изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:40 EET
Кръстьо Петков: Ако Европейският съюз санкционира България, Сергей Станишев трябва да върне мандата    
ПолитикаСофия. Ако на 16 май Европейският съюз (ЕС) санкционира България, премиерът Сергей Станишев трябва да върне мандата. Това каза за Агенция “Фокус” председателят на Обединен блок на труда (ОБТ) Кръстьо Петков.

Това ще е и заключението на доклада, който той ще прочете пред делегатите в започващия в София трети редовен конгрес на ОБТ. “Това е единственият логичен и изпреварващ ход, който се налага и ще означава същевременно, че се поема отговорността пред неуспеха. Не като наказания, а като опит да се избегне правителствена криза”, коментира Петков. По думите му, предпазната клауза е сигурна. Петков добави, че “провал” ще бъде не само едно евентуално отлагане на членството на България в ЕС с една година, а и ако се наложат предпазни клаузи по някои глави като например “Правосъдие и вътрешен ред”. “Цялата нация изтърпя в продължение на десет месеца действията на това правителство, които бяха крайно неубедителни”, заяви председателят на ОБТ. Според него, предпазна клауза, наложена дори и само върху една или две глави, ще означава, че страната ни няма да има достъп в продължение на три години до важни ресурси на Европейския съюз.
По отношение на предстоящите президентски избори, Кръстьо Петков съобщи, че ОБТ няма да издига самостоятелна кандидатура. На конгреса днес партията ще обсъди евентуалните кандидати за президент на другите политически сили. Когато те станат ясни, ОБТ ще реши кого да подкрепи. Партията щяла да подкрепи този кандидат, който отговоря на следните изисквания: свикване на Велико народно събрание и гласуване на нова Конституция, уреждане на статута на нация като нация на граждани, а не на етноси и да се отнесе положително към идеята за президентска република.
По време на конгреса се очаква да бъде избрано ръководство на ОБТ за следващите четири години.
Илина ГРИГОРОВА
 


Сходни връзки

Кръстьо Петков: Ако Европейският съюз санкционира България, Сергей Станишев трябва да върне мандата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди