изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:21 EEST
Айман аз-Зауахири: Пречупихме гръбнака на американската армия    
По светаВ нов видеозапис заместникът на Осама бин Ладен заявява, че в Ирак САЩ и съюзниците им не са успели да постигнат нищо „освен загуби, злополуки и беди“. Основната част от посланието обаче е насочена срещу пакистанския президент Первез Мушараф.

Заместникът на лидера на „Ал Кайда“ Айман аз-Зауахири се появи в трети видеозапис за последните седем дни. В него той заявява, че иракските бунтовници са „пречупили гръбнака“ на американската армия. Според Зауахири в Ирак САЩ и съюзниците им не са успели да постигнат нищо „освен загуби, злополуки и беди“. Основната част от посланието обаче беше насочено срещу властта в Пакистан.

Във видеозаписа, публикуван на ислямистки сайт, Зауахири възхвалява „мъченическите операции на „Ал Кайда“ в Ирак. „Само в Ирак „Ал Кайда“ е провела 800 мъченически операции, а муджахидините по света са постигнали още успехи“, подчертава Зауахири.

Той призовава хората и армията на Пакистан да се надигнат срещу администрацията на президента Первез Мушараф. „Всеки войник в пакистанската армия трябва да знае, че Первез Мушарафще ги хвърли в ада на гражданската война, в замяна на подкупите, които получава от САЩ“, заявява Зауахири.

Зауахири нарича ръководителите на Египет, Йордания, Сирия, Саудитска Арабия и Ирак „предатели“ и призовава мюсюлманите да се изправят срещу тях.

В края на април се появиха много записи на висши командири на терористичната организация „Ал Кайда“. На 23 април беше излъчено изявление на лидерът и Осама бин Ладен, а на 25 април – на командира на „Ал Кайда“ в Ирак Абу Мусаб аз-Заркауи. http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Айман аз-Зауахири: Пречупихме гръбнака на американската армия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди