изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:10 EEST
Съдията по делото на Дан Браун създаде собствен таен код    
Любопитно

Още една мистерия се появи около романа на Дан Браун "Шифърът на Леонардо". Съдията, който гледа делото за плагиатство срещу писателя, е създал свой собствен шифър, с който е кодирал скрито послание в съдебното решение.



Съдията твърди, че ще потвърди съдържанието му на този, който го декодира. Съдията от лондонския окръжен съд Питър Смит, който реши, че Дан Браун не е плагиатствал при създаването на "Шифърът на Леонардо", кодира скрито послание в съдебното решение, като използва наклонени букви на различни места в документа. В книгата на Дан Браун тайният код разкрива конспирация за прикриването на факти около Исус Христос и неговото наследство.

От няколко седмици експерти трескаво се опитват да разгадаят шифъра на съдия Смит. Той е заложил буквите кодът на Смит след което започва действителният шифър. Следват още 25 наклонени букви в първите 14 страници на решението.

Първото интересно нещо е, че кодът е скрит - нарича се стеганография - неща като невидимо мастило. То може да ви удря в очите, но да не го забелязвате. Тук има шифър, той е в тази присъда от три седмици и никой не го е забелязал. Засега никой няма идея за декодирането. Едното предположение е, че става дума за последователността Фибоначи - нещо, споменато в "Шифърът на Леонардо" - Дан Браун говори за прогресията на цифрите 1, 1, 2,3,5,8, защото всяко е съставено от сбора на предходните две.

Така че това може да е нещото, което да помогне за разгадаването на кода на съдия Смит.
Адвокат Дан Тенч пък твърди, че е разгадал посланието и то не разкрива никаква древна конспирация. Тайният код всъщност бил неясна препратка към адмирал от Британския кралски флот. Съдията не е коментирал случая. Адвокат Дан Тенч обаче твърди, че е получил e-mail от съдията, който потвърждава, че кодът е дешифриран правилно.

http://www.btv.bg

 


Сходни връзки

Съдията по делото на Дан Браун създаде собствен таен код | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди