изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:18 EEST
Йордан Лечков: И дума не може да става за злоупотреба със средства по САПАРД    
НовиниСливен. Община Сливен продължава да настоява пред Програма САПАРД за възстановяване на 180 хиляди лева по проект на общината за залесяване, обяви днес на редовната си пресконференция кметът Йордан Лечков, предаде репортер на радио “Фокус” - Сливен.

Според него това е единственият проект, свързан със САПАРД, по който се е работило в общината. „И дума не може да става за злоупотреба със средства по програмата”, категоричен бе сливенският градоначалник. Лечков заяви, че 100% от засадените в района на Раково дървесни насаждения са се прихванали, за което общината е получила благодарствено писмо от Държавно лесничейство. Въпреки това от САПАРД отказват да изплатят своята част от стойността на проекта под претекст, че по проекта се води прокурорска преписка.
„Няма такава преписка, срещу мен като кмет няма повдигнати и обвинения”, категоричен бе Йордан Лечков. През Окръжната следствена служба в Сливен е преминало само едно дело, свързано със злоупотреби по САПАРД – това е делото, заведено след приключилата проверка на Икономическа полиция срещу кмета. Според полицията общинското ръководство е дало съгласието си пред фонд “Земеделие” местна фирма да сключи договор за безвъзмездно финансиране от програма САПАРД. Общината е предоставила на фонда и пакета документи за кандидатстване на фирмата-залесител. Общинското ръководство е провело конкурс за извършване на лесокултурни дейности, който е спечелен от фирма “Булгейт” ЕООД, но няма решение на Общинския съвет за възлагане на поръчката. По преписката също няма повдигнати обвинения.
Людмила ЙОРГОВА
 


Сходни връзки

Йордан Лечков: И дума не може да става за злоупотреба със средства по САПАРД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди