изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-01-25 @ 17:12 EET
ОБЩИНСКИ ВЕСТИ В НЯКОЛКО РЕДА    
НовиниАНАЛИЗ на Бялата книга за транспорт на ЕС сочи, че ежегодно в Европа загиват 40 хил. души при катастрофи, каза вчера Детелина Николова, която взе участие в 64-тата Пленарна сесия на Комита на регионите в Брюксел.

ОБЩИНА ДОБРИЧ се е представила на 3-ата национална туристическа борса във Велико Търново "Културен туризъм", която се е провела в периода от 27-29 април, съобщи зам.-кметът по икономическо развитие Галина Митева. "Ние се представихме с филм в категория "Туристическа дестинация", където участваха общо 22 филми, от които 11 бяха допуснати до участие. Комисията е класирала на първо място в тази категория Варна" - разказа още Г. Митева.
ЗАМ.-КМЕТЪТ Галина Митева и завеждащият канцеларията на кмета Лиляна Събева участваха във втората партньорска среща по проект "Обучение през целия живот за възрастни", която се проведе в Гърция. Проектът е по програма Сократ Грундвик, като участниците са 13 от 5 държави - България, Гърция, Румъния, Турция и Германия, добави още Г. Митева. В рамките на проекта ще бъдат разработени модули на 6 езика в различни направления.
ОТ КРАЯ на миналата седмица е започнало изкърпването на уличната мрежа в Добрич, заяви на кметска оперативка вчера зам.-кметът арх. Пламен Ганчев. Общо 56 улици ще бъдат изкъпрени, като отделните обекти са разпределени между трите добрички фирми, явили се на конкурс за дейността, добави той. Общината продължава и работата по подмяната и подновяването на парапетите по булевардите в града, както и по ремонтирането и подмяната на някои улици на осветлението с енергоспестяващи лампи.
ИЗПРАТЕНИ са уведомителни писма на участвалите в търг за ремонт на ВиК мрежата на улиците "Сан Стефано" и "Васил Левски", стана ясно вчера на оперативка в кметството. Хасковската "Овергаз" е единствен кандидат за изпълнение на водопроводите, единствен е и кандидатът за пътните работи - "Пътно строителство" - Добрич, а за строителен надзор са кандидатствали 4 фирми, от които едната е била отстранена поради нередности в документите, каза още зам.-кметът арх. Ганчев.
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ ВЕСТИ В НЯКОЛКО РЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди