изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:33 EEST
НОВИ 17 МЪРТВИ ДЕЛФИНА СА ОТКРИТИ ПО СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ    
НовиниЕкоексперти и Гранична полиция ще проверяват дали се спазва заповедта на МОСВ И МЗГ

От пресцентъра на РИОСВ - Варна, информираха, че вчера са били открити нови 17 мъртви делфина от охраната на северните защитени територии към РИОСВ-Варна. 7 от бозайниците са били на плажа в гр. Шабла, 5 - в района на с. Крапец и 5 на плажната ивица в с. Дуранкулак. Причината за смъртта на морските бозайници е удавяне. По телата им ясно личат белези от оплитането им в рибарски мрежи, информират от пресслужбата на екоинспекцията. Няма видими следи от насилствена смърт или инфекциозни болести Не са взети биологични проби, тъй като труповете са в лошо състояние.  Делфините са от вида муткуп и афала.
За спазване на Заповед № РД 09-233/14.04.2006 г. на министъра на околната среда и водите и министъра на земеделието и горите, забраняваща улов на риба с мрежи, ще бъдат извършени съвместни проверки от експерти на РИОСВ-Варна, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и Гранична полиция, уточняват още от инспекцията.
 


Сходни връзки

НОВИ 17 МЪРТВИ ДЕЛФИНА СА ОТКРИТИ ПО СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди