изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:43 EEST
НАЦИОНАЛЕН ПЛЕНЕР "АРТ ПЪТЕКИ" ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В КРАПЕЦ    
КултураТой ще бъде под егидата и с финансовата подкрепа на община Шабла. Всеки участник ще остави по една своя картина за крайморската община

Национален пленер по живопис "Арт пътеки" ще се проведе от 8 до 18 май в шабленското село Крапец. Идеята е участващите художници да бъдат вдъхновени от красотата на природата в този край и историческите забележителности. Ще участват проф. Димитър Чолаков, проф. Ивайло Мирчев, доц. Йордан Парушев, Милко Божков, Матей Матеев, Николай Карамфилов, Христо Йотов, Чавдар Петров и Коста Костов.
Подробности за предстоящия пленер по живопис бяха изнесени на пресконференция вчера в Добрич. В нея участваха художниците Коста Костов и Александър Александров, Тодор Димитров - секретар на община Шабла, и Илиян Христакиев - главен специалист "Културно-историческо наследство" при отдел "Култура". Творбите, създадени по време на пленера, ще бъдат показани в галериите в Шабла и Добрич, а през есента ще гостуват в галерия "Сезони" в София, сподели Коста Костов. Всеки художник ще остави по една своя картина за община Шабла.
В предишни години в Шабла са правени пленери в различен формат и с участието на различни български творци. Нито един от тях обаче досега не се е наложил като традиционен и с постоянен статут. Това заяви секретарят на общината Тодор Димитров. "Шабла е град с грамотна и разбираща публика" - каза още той и добави, че този пленер ще даде възможност на децата, които се занимават с изобразително изкуство, да се срещнат и контактуват с именити български творци. В момента се подготвя и албум с творби на деца от община Шабла.
Националният пленер по живопис "Арт пътеки" - Крапец 2006 ще се проведе в хотел "Артеа" в село Крапец. Художниците ще творят в малкото селце, известно с пясъчните си дюни, с тихото и спокойно море и т.н.
 


Сходни връзки

НАЦИОНАЛЕН ПЛЕНЕР "АРТ ПЪТЕКИ" ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В КРАПЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди