изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:24 EEST
Гражданско сдружение на турското малцинство в България ще бъде създадено в Пловдив в края на месеца    
Политика

Стара Загора. Гражданско сдружение на турското малцинство в България ще бъде създадено в Пловдив в края на месеца. Това съобщи за БНР инициаторът на идеята Мендерес Кунгюн. Бъдещата организация той определя като евроинтеграционна, защото ще работи за интеграцията на турско-мюсюлманското малцинство в българското общество Европейския съюз.



Пред репортер на БНР в Стара Загора Кунгюн заяви, че сам ще потърси прокуратурата за образуваното срещу него предварително производство, по повод националната подписка за признаването на турския като втори официален език.
Бъдещото сдружение ще противодейства на агресивните националистически формации в страната. То се създава като форма на граждански протест срещу статуквото на посттоталитарните етнически партии, довели страната до тежка етническа криза. Според Кунгюн да се пледира за чиста етническа нация, си е чиста проба нацизъм. Турското малцинство е част от унитарната българска държава и е различно от мнозинството единствено в етническо, културно, езиково и религиозно отношение.
Авторът на националната подписка, предизвикал обществени реакции и прокурорска проверка, посочва, че в България има регистрирани пет турски етнически партии, което е в противоречие с член 11 от Конституцията на страната.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Гражданско сдружение на турското малцинство в България ще бъде създадено в Пловдив в края на месеца | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Гражданско сдружение на турското малцинство в България ще бъде създадено в Пловдив в края на месеца
Автор: Anonymous да 2006-05-04 @ 21:23 EEST

Турското малцинство е част от унитарната българска държава и е различно от мнозинството единствено в етническо, културно, езиково и религиозно отношение.
А СТИГА БЕ!

Почнаха и да ни учат!

Нормално!

Щом българи изтриват постингите на българи!

Пак казвам-говорим за демокрация,а изтриваме всичко което не ни е по вкуса!

Самите Вие от вестника сте обявили,че можем да пишем за всичко което ни вълнува,и в същото време на най-важните статии дори не слагате опция за Коментари!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди