изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:34 EEST
ОББ ОТПУСКА КРЕДИТИ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ    
ИкономикаВсички клонове на Обединена българска банка в страната отпускат кредит "Енергийна ефективност", който е по програма на Европейската банка за възстановяване и развитие, съобщи за НДТ директорът на добричкия клон на финансовата институция Мария Василева.

 Всеки, който иска да извърши ремонт в дома си, като постигне енергоспестяващ ефект, може да получи кредит за енергийни мероприятия, добави още Мария Василева.
Предимствата на кредита "Енергийна ефективност" на ОББ е намаляване на разходите за отопление на дома и на кредитополучателя се възстановяват обратно 20 % от направените разходи за покупка и монтаж на енергоспестяващото оборудване. Кредитът се отпуска за изолация на стени, покриви и подове, покупка и/или монтаж на дограма, газови котли, отоплителни уреди - котли и печки на биомаса, слънчеви колектори за топла вода, термопомпени системи за отопление и климатизация. Максималният му размер е 8 500 лв., срокът за погашение е от 6 до 60 месеца, като погасяването му става на равни месечни вноски. Кредитът се отпуска без такса за управление и за кандидатстване, лихвата е 12.75 %. В случай, че се кандидатства за кредит до 5000 лв. на място при доставчик не се изисква документ за доход. За самия кредит може да се кандидатства както в клоновете на ОББ, така и при фирма доставчик, която може да ви изготви оферта на енергоспестяващото оборудване, от което се нуждаете.
 


Сходни връзки

ОББ ОТПУСКА КРЕДИТИ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди